Voorbeschouwing Orion 1 - Germania 1

Door Michiel Kompier 2 februari 2018

De eerste competitiehelft zit erop. We moeten nog een keer inhalen bij Varsseveld, maar we hebben inmiddels alle andere tegenstanders ontmoet. Als de schijn niet bedriegt zal het kampioenschap terecht komen bij Voorwaarts Twello, Spero of Orion. Van onze tegenstanders in de eerste competitiehelft heeft Voorwaarts Twello op mij de beste indruk gemaakt, een goed georganiseerde fysiek sterke en volwassen ploeg, ook met individuele klasse voorin.

Maar ook Orion heeft een sterke selectie. Zowel als ploeg als individueel maakt Orion onder leiding van Jeroen van Haaren een snelle en positieve ontwikkeling door. Orion slaagt er steeds beter in om te voetballen op de manier die de technische leiding voor ogen staat.Het is leuk om te zien hoe na het vertrek van de routiniers Marco, Youri en Jasper jongere spelers leiderschap gaan ontwikkelen, hoe jonge talenten zich aandienen en inmiddels al niet meer uit de basis weg te denken zijn, hoe de drie keepers in de selectie collegiaal samenwerken en van elkaar leren etc. De ploeg is jong, gretig en leergierig en de sfeer is goed, binnen en buiten het veld. 

Dat is allemaal mooi, maar geen garantie voor punten. Afgelopen zondag bleven we bij concurrent Spero op 0-0 steken. Ondanks een overwicht resulteerde ons betere positiespel maar in een beperkt aantal kansen. Omdat onze verdedigende organisatie goed op orde was, met een sterke Jevrin als verdedigende middenvelder, is de uitslag snel verklaard. Voorwaarts wist wel te winnen dus zondag tegen Germania moet er gewonnen worden om de Twellonaren in het vizier te houden. Dat moet dan gebeuren zonder Roel (knieblessure) en ook nog zonder Rene (idem), die net als Niels en Naud op de weg terug is. Oh ja, het eerste elftal vond het prachtig dat zoveel supporters de moeite hadden genomen om naar Elst te komen, dank daarvoor. We hopen jullie ook zondag weer te verwelkomen op Marienbosch en hopelijk ook doelpunten voor te schotelen.

Orion - Germania, 14.00 uur (zondag 4 februari)