Voorbeschouwing Orion 1 - Baronie 1

Door Michiel Kompier 3 september 2021

Afgelopen zondag liet Orion zich niet van de beste zijde zien. Voor rust was er van alles te weinig: te weinig durf, overzicht, combinatievermogen, power. RKZVC daarentegen had dat alles wel en op de 2-0 ruststand was dan ook niet veel aan te merken. Na de thee haalde Orion een heel behoorlijk niveau en werden er diverse kansen uitgespeeld. Maar gescoord werd er niet en ook RKZVC slaagde er niet in om bij de schaarse uitvallen het net nogmaals te vinden. Een valse start dus in het pittoreske Zieuwent.

Nu is het zo dat ook in de twee voorgaande seizoen de eerste wedstrijd verloren ging (thuis tegen Rohda Raalte en vorig jaar uit bij Halsteren) en dat daarna een mooie serie winstpartijen genoteerd kon worden. Het verleden biedt echter geen garantie voor de (nabije) toekomst, en zondag wacht ons een lastige tegenstander. Baronie, uit Breda, geldt als een van de grote kanshebbers voor de titel. De ploeg staat bekend om haar voetballend vermogen en offensieve kracht. Wederom een mooi affiche dus. Orion zal het dan wel moeten doen zonder Frenk die zondag met een lichte hersenschudding het veld moest verlaten.

En verder dit weekend? O23 start de competitie uit tegen Dongen. Vrouwen 1 gaat bekeren bij buurvrouw Trekvogels. En O19 speelt op zaterdag een bekerwedstrijd bij Juliana in Malden (15 uur).

Het zou mooi zijn als veel Orionisten zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen komen bekijken, de scheidsrechter geeft zijn eerste fluitsignaal om 14 uur.