Voorbeschouwing DCS 1 - Orion 1

Door Michiel Kompier 12 april 2019

Toen scheidsrechter Kroesen afgelopen zondag het laatste fluitsignaal liet horen, stond er 3-1 op het fictieve scorebord. De lastige wedstrijd tegen Union werd daarmee succesvol afgesloten. Orion miste enkele sterkhouders maar dat gold ook voor de tegenstander. Hoe dan ook, Orion leverde een prima teamprestatie en nam zodoende wederom een lastige horde.

Vernoemenswaardig is ook dat Roel van Lavieren terug is bij de eerste selectie, na een langdurige revalidatie van een kruisbandblessure. Het is een lust voor het oog om Roel weer vrij te zien voetballen gedurende de trainingen. Inmiddels heeft hij ook op zondag al weer de eerste minuten gemaakt.

Het einde van de competitie is spannend voor Orion 1 maar ook voor de O19 en O17 staat er nog veel op het spel. Orion 19 behaalde 1 punt uit bij concurrent SML en Orion 17 won met 2-1 bij Gemert. Beide teams moeten nog flink aan de bak om klassebehoud veilig te stellen. We wensen ze daarbij veel succes!

Zondag gaat Orion 1 naar Zevenaar waar DCS de gastheer is. DCS is winnaar van de eerste periode maar heeft de laatste weken wat mindere resultaten geboekt. Maar thuis heeft DCS het dit jaar tot nu toe heel goed gedaan: 7 overwinningen, 1 gelijk spel en 1 nederlaag. Orion is dus gewaarschuwd en kan de borst natmaken. En het zou mooi zijn als aan die ene DCS-verliespartij een tweede wordt toegevoegd aanstaande zondag, 

Tegen Union waren er veel supporters en hun steun was voor het elftal heel belangrijk. Dank daarvoor. Kom als het kan ook naar Zevenaar (aanvang 14.30 uur) om op deze manier Orion 1 opnieuw een duwtje in de goede richting te geven.