Voorbeschouwing AZC 1 -Orion 1

Door Michiel Kompier 9 maart 2018
Het wordt hoog tijd dat de competitie nu echt voluit vervolgd wordt. De vorst is verdwenen, tijd voor een mooie serie wedstrijden, hopelijk ook met goede resultaten. Afgelopen zondag oefende Orion 1 bij MASV, en werd met 3-10 gewonnen. Twee dagen later werd gewonnen van een andere koplopen in de derde klas, Eendracht Mook, uitslag 7-1 voor Orion. Aanvallend zijn wat variaties uitgeprobeerd, en ook is bekeken hoe de schorsing van Vince van Gelder kan worden opgevangen. Tegenvaller was dinsdag het uitvallen van Sander. Maar goed nieuws is er ook: smaakmaker idi Duraku heeft deze week te kennen gegeven dat hij ook volgend jaar de Orion-kleuren blijft verdedigen. Daar zijn we heel blij mee. Daartegenover staat dat een andere sterkhouder, aanvoerder Luuk Akkers volgend seizoen een soort 'tussenjaar' inlast en tot onze spijt niet beschikbaar is. 
Zondag staat de uitwedstrijd tegen AZC op het programma. Dat wordt wederom een lastige wedstrijd, want AZC presenteerde zich enkele maanden terug als een serieuze en geroutineerde tegenstander. De laatste tijd is deze ploeg wat gezakt op de ranglijst, dus de belangen zijn voor beide ploegen groot. We hopen dat veel Orionisten de weg naar Zutphen zullen weten te vinden en hopen op een mooie krachtmeting.
 
Orion 2 speelt uit bij Concordia Wehl, het lijkt er op dat de dip waarin de ploeg verkeerde voorbij is. 
Als u zondag Nijmegen niet uit wilt: Orion Vrouwen 1 is koploper en speelt zondag om 12 uur thuis tegen VIOS. Deze en alle andere Orion teams wensen we veel spelplezier en natuurlijk veel succes!