Vernieuwen velden

Door Jos Derkse 28 mei 2022

Op 7 juni start de aanleg van nieuw kunstgras op pupillenveld en veld 2. Het pupillenveld krijg een nieuwe onderlaag en toplaag.

Veld 2 krijgt naast een nieuwe onder en toplaag ook een drainage systeem. Dat systeem ontbrak op veld 2.

De werkzaamheden duren 6 tot 8 weken. De gemeente en de leverancier van de kunstgras velden proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken en men zorgt voor een veilige aan- en afvoerroute op het complex.

Een deel van de parkeerplaats aan de kant van de tennisvereniging wordt gebruikt voor opslag van materiaal. Achter het kassa huisje wordt de omheining open gemaakt en daarin komt een afsluitbare poort. Via het gras en achter het speeltuintje langs worden de materialen over rijplaten naar pupillenveld en veld 2 gebracht.

De nieuwe kunstgrasvelden krijgen geen korrels meer (het zogenaamde non infil concept). Een soortgelijk veld is vorig jaar aangelegd bij SV Nijmegen.

Het vernieuwen van de velden heeft invloed op de trainingscapaciteit omdat we twee velden missen. Gelukkig is voor de meeste teams de competitie ten einde. We gaan kijken of er een alternatief trainingsschema toch nog nodig is.

Graag jullie begrip voor de situatie!

We krijgen er in ieder geval weer 2 mooie nieuwe kunstgrasvelden voor terug, die nog vele jaren hun belangrijke functie zullen kunnen blijven vervullen.

Jos Derkse
Accomodatiebeheer