Van een goal naar een gemeenschappelijk doel

Door Louis van Hal 1 oktober 2019

Alle teams gebruiken ze. Iedereen kent ze. Niet iedereen gebruikt ze op juiste wijze, althans tijdens het sjouw- en trekwerk aan de doelen. Ik heb het over de mobiele doelen. Onmisbaar op 'den velden' maar ook een kostbaar bezit.

Veelal sneuvelen de aluminium doelen omdat ze regelmatig het veld op en af moeten worden gebracht. Dat gaat dan vaak via de kortste weg: hup naar de zijkant en over het hek kiepen. En door deze wijze gaan de goals kapot. Dat is vanaf nu verleden tijd. Dat is zo 2018.....want.....er zijn nieuwe goals in aantocht! Wederom grote mobiele doelen van aluminium maar dit keer te verplaatsen middels de kruiwagentechniek. Dit betekent dat je de doelen aan een zijde op kunt pakken en dan als een kruiwagen het doel via het openstaande hek weg kunt kruien. Je hoeft dus niet meer te sjouwen, sterker nog, je màg ze niet meer dragen. Laten we dit dan ook gaan doen en vooral elkaar er op aan spreken als iemand toch meent de spullen van de club anders te moeten behandelen.

De doelen kosten veel geld dat de leden bij elkaar brengen en ze moeten bij juist gebruik jaren kunnen meegaan!

Dan nog even dit:

De Ballen!
Als er een terreinmeester in een verloren kwartiertje eens langs en door de struiken banjert van het Orionterrein, heb je meer kans op ballen dan in Lingo en de ballenbak samen! Het is triest om te zien dat er zo slecht omgegaan wordt met de ballen die we als voetbalclub toch echt nodig hebben. Als een bal buiten het veld is geschoten is het de bedoeling dat de schutter die bal ophaalt! Tijdens een wedstrijd zullen reserves de ballen op moeten halen. Niet wachten tot na afloop van de match, maar meteen doen. Afgelopen weekend hebben we gezien waartoe het heeft geleid. Terreinbeheerder Theo ergerde zich aan het feit dat een bal niet werd opgehaald uit de struiken langs de weg. Hij ging zelf dan maar……kwam hierbij ten val en heeft in zijn schouder een bot gebroken. Dit ongeval had voorkomen kunnen worden als spelers van de bank, de bal direct hadden opgehaald!

Graag meer zorg voor de ballen, de doeltjes en ook trainingshesjes etc. Het is ook al voorgekomen dat er een compleet rek met ballen de volgende ochtend werd aangetroffen op veld 2. Was na de training de avond ervoor gewoon achtergelaten op het veld! Dit kan niet en moet beter.
Leden van Orion: Let op uw zaak!

Tot slot:
Theo, de 81 jarige terreinbeheerder, wordt donderdag geopereerd aan zijn breuk in de schouder. Wij wensen hem veel sterkte!