Vallen en weer soepel opstaan

Door Tijs Tummers, voorzitter 13 maart 2013

Vroeger - ik klink nu wel heel oud - vroeger mocht je pas met acht jaar op voetbal. En dus ging ik, in afwachting van dat verlossende moment,  als zesjarige op judo. In een zaaltje van Blindeninstituut Henricus, nu Sauna de Thermen, werden we onder handen genomen door judoleraar Cor van der Pool. Ik stopte weer meteen met judo toen ik op voetbal mocht, maar ik heb er altijd veel plezier van gehad.

Het deed me dan ook deugd te horen van de judoplannen van onze E2. Voetbalvader, judoleraar en tevens KNVB-trainer Cobus Iliadis biedt zijn jongens de komende weken een viertal judolessen aan, die de balans, valtechniek en weerbaarheid van de spelers zal moeten verbeteren. De voordelen van judotraining voor voetbal zijn al eerder ontdekt: de jeugdspelers van Ajax, AZ en Twente zijn zelfs verplicht judolessen te volgen tot en met de blauwe band.

Het initiatief past mooi bij de plannen van Orion om de voetbaljeugd een completere opleiding te geven. Orion zet daarbij vanaf volgend seizoen vooral in op looptechniek, maar het judoinitiatief van de E2 gaan we zeker nauwgezet volgen!

Wekelijks blogt voorzitter Tijs Tummers over wat hem opvalt bij Orion