Top-afscheidsavond In Groesbeek

Door Michiel Kompier 26 juni 2020

Op de prachtige camping 'Bij ons' in Groesbeek, met de ouders van Noek als perfecte gastheer en gastvrouw, namen we gisteravond afscheid van het seizoen 2019-2020. Bij de barbecue en een drankje werd teruggekeken op dit historische seizoen en werd afscheid genomen van Giacomo (verhinderd), Roel, Stan, Noek en Vince van Gelder. Het werd een gedenkwaardige avond.

De sfeer was uniek en hartverwarmend, met gloedvolle en heel persoonlijke speeches van de organiserende spelers zelf (Rene en Marco), van vertrekkende spelers zoals Roel en Vince, van de technische staf en van onze voorzitter. Ook werd de eveneens afscheid nemende trainer Lodewijk bedankt en hij had voor elke speler en staflid nog een paar rake persoonlijke woorden in petto. Er was een lach en een traan.

Ik heb eerst als speler en later als staflid in de loop van de tijd heel wat van dit soort bijeenkomsten meegemaakt, maar dit was een unieke ervaring. Zoals aanvoerder Marco zei: 'Deze groep is de afgelopen jaren binnen en buiten het veld volwassen geworden en naar elkaar toegegroeid'.

Dat geldt voor de spelers en dat geldt voor de staf maar ook voor de combinatie van die twee. We hebben van elkaar geleerd en we hebben elkaar beter gemaakt. Er is cohesie, ook al zijn er zeker ook incidenten en verschillen van inzicht. Maar er is ook altijd wederzijdse waardering en acceptatie. En er is ambitie, met spelers die zichzelf en elkaar durven te bekritiseren. En er is vooral ook veel humor en plezier.

Marco benadrukte ook dat Orion de successen van de afgelopen jaren, twee promoties op rij, en de verbondenheid die daaraan ten grondslag ligt, moet koesteren, want zo gewoon is dat niet. Ook dat is waar en dat maakt, nu een aantal spelers en Lodewijk stopt of vertrekt, soms wat melancholiek. Maar tegelijkertijd  is er ook de uitdaging van een nieuw en hoger niveau, en komen er een paar prima spelers bij, net als een heel goede vervanger van Lodewijk.

Ook werden volgens goed gebruik vier prijzen uitgereikt door onze trainer, Jeroen.

Tot Talent van het jaar werd Mick gekozen. De prijs voor de meeste assists ging naar zijn broer Vince. Topscorer werd natuurlijk Noek. En tot Speler van het jaar werd Jevrin gekozen.

Dank aan iedereen voor deze top-avond en aan Natascha en Marco voor de geweldige ontvangst!