Toelichting op besluit John BritsToernooi 2020

Door Steven Bexkens 8 april 2020

Beste voetballiefhebber(s),

Zoals al eerder met u gecommuniceerd zouden wij omstreeks 6 april een beslissing nemen over de doorgang van het John Britstoernooi 2020.

Helaas hebben wij besloten dat de 2e editie van het John Britstoernooi komt te vervallen. Deze editie zou plaats hebben gevonden op zaterdag 13 juni 2020 en zondag 14 juni 2020 voor de JO11/JO12/JO13/JO14/JO15.

Middels dit schrijven willen wij u meenemen in onze overwegingen en hopen dat u begrijpt hoe wij tot deze moeilijke keuze zijn gekomen.

Huidige situatie rondom de maatregelen COVID-19
Op dinsdag 31 maart 2020 heeft het kabinet besloten dat de maatregelen van 6 april worden verlengd tot minimaal 28 april 2020. Verder zijn alle samenkomsten van meer dan 3 personen verboden en zijn evenementen met een vergunningsplicht verboden tot sowieso 1 juni 2020. Daarnaast heeft het kabinet op dinsdag 7 april bekendgemaakt dat er gekeken wordt naar een afbouw van de maatregelen en herstel van activiteiten op te bouwen. Wij zien het John Britstoernooi niet als zodanig noodzakelijk om het herstel bij doorgang van het toernooi daarin te belemmeren.

Besluit KNVB
De KNVB heeft na de nieuwe maatregelen besloten om alle competities in het amateurvoetbal per direct te laten vervallen en niet meer uit te laten spelen dit seizoen.

Nieuwe datum
Wij vinden het als organisatie niet verantwoordt om spelers binnen 13-14 dagen weer een toernooi te laten spelen op volledige oorlogssterkte. Daarnaast is er nog veel onduidelijk over wanneer de maatregelen weer worden geschrapt en achtten wij de kans groot dat het na 1 juni nog gedeeltelijk zal voortbestaan. Voor wie is als organisatie momenteel niet in te schatten.

Wij hebben overwogen om het toernooi van 2020 te verplaatsen naar augustus 2020 maar dit blijkt helaas niet mogelijk is vanwege de voorbereidingen.

Er kunnen op dit moment nog geen toezeggingen gedaan worden m.b.t. voor een nieuwe datum. Wij hebben wel een optie genomen om het toernooi op zaterdag 12 & zondag 13 juni 2021 te laten plaatsvinden.

Hoe nu verder?
Alle definitief ingeschreven teams kunnen de deelname kosteloos overschrijven naar de editie in 2021. Deze teams worden dan automatisch doorgeschoven naar de juiste leeftijdscategorie.
Zij kunnen ook kiezen voor teruggave van het inschrijfgeld (€15,-) en zich op een later moment weer inschrijven voor het John Britstoernooi via de reguliere inschrijvingsperiode.

Alle voorlopig ingeschreven teams kunnen zich inschrijven voor de editie van 2021 door dit te doen via de reguliere inschrijvingsperiode van de editie in 2021