Tijn Jellema Speler van het Jaar

Door Tijs Tummers 4 juli 2022

Met een teamuitje in Gent heeft het eerste elftal van Orion het enerverende seizoen 2021-2022 afgesloten. Tijdens het weekend werd ook de Speler van het Jaar gekozen. Deze eer ging met ruime meerderheid naar eerstejaars Orionist Tijn Jellema (24).

Proficiat Tijn, hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?
Tijn: “Ja, heel goed. Als team hebben we geweldig gepresteerd, al was er natuurlijk een zure nasmaak dat we de promotie naar de derde divisie net misliepen. Ook persoonlijk liep het goed, ik was blij dat ik belangrijk voor het team kon zijn.” (Tijn scoorde als centrale verdediger 9 doelpunten, waarvan 8 met het hoofd. TT)

Tijn, je hebt al voor heel wat clubs gespeeld. Kun je ons even meenemen?
Tijn: “Ik ben opgegroeid bij Beuningse Boys, ik voetbalde daar in een elftal met Frenk Wouterse, ook bij Orion mijn teamgenoot. Na de Havo ben ik een jaar naar Amerika gegaan, naar de Lynn University in Florida, om te studeren en om te voetballen. Toen ik terugkwam – ik was toen nog tweedejaars A – ben ik naar Juliana gegaan, maar na een jaar zeiden ze daar dat ik niet in aanmerking zou komen voor het eerste. Ik ben toen voor twee jaar naar Germania gegaan en daarna voor drie jaar naar BVC.”

Hoe was het om als nieuweling bij Orion te komen?
Tijn: “Even aftasten in het begin natuurlijk, maar dat heeft niet lang geduurd. Qua sfeer was het top, dat bleek ook weer tijdens dit uitje in Gent, het voelt bijna als familie. Mooie gasten allemaal, normaal, geen rare fratsen.”

Wat zijn je verwachtingen voor volgend seizoen?
Tijn: “Iedereen is er op gebrand om komend seizoen weer iets mooi te laten zien. We hebben getoond dat we in de top 4 kunnen spelen, dat moet ook komend seizoen weer de doelstelling zijn.”

Dank je, Tijn, fijne vakantie en tot volgend seizoen!