Theo Bronts komend seizoen trainer van VR1

Door onze verslaggever 11 december 2020

Theo Bronts (51) zal komend seizoen de hoofdtrainer van Orion VR1 zijn. Deze week werd overeenstemming bereikt met de huidige trainer van Nooit Gedacht.

Bij de hoofdklasser uit Geffen had Bronts reeds laten weten na drie jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Bij Orion ziet Bronts veel mogelijkheden. Niet alleen bij het eerste team, dat in zijn ogen zeker de potentie heeft om op korte termijn de stap naar de hoofdklasse te maken. Maar ook het tweede en de jeugd kan op zijn aandacht rekenen.

“Ik ben zo’n trainer die ook op zaterdag naar de Onder-19 en andere teams gaat kijken. Ik ben ervan overtuigd dat Orion in het meidenvoetbal een regionale functie kan gaan krijgen”, aldus de in Grave woonachtige Bronts, die van 2015 tot 2018 in de jeugd van Woezik werkzaam was.

Orion-voorzitter Tom Smit is blij dat in een vroeg stadium duidelijkheid is verkregen: “We hebben een talentvolle groep, die we graag bij elkaar houden. Dan is het goed dat iedereen ziet dat we de organisatie rond hebben.”

Smit: “Het vrouwen- en meidenvoetbal is een van onze speerpunten. Theo Bronts past uitstekend bij onze ambities. Hij heeft de afgelopen jaren getraind op het niveau waar wij met ons VR1 naar toe willen. En dat hij verder kijkt dan het eerste team spreekt ons ook erg aan. Samen willen we met ons vrouwen- en meidenvoetbal een volgende stap zetten.”