Sweet Caroline

Door Tijs Tummers, voorzitter 30 januari 2014 Afgelopen zondag behaalde het eerste elftal een fraaie overwinning op SCH. 

De stemming zat er na afloop in ons clubhuis dan ook goed in. Om een uur of vijf vond Hans Loen het tijd worden voor zijn verzoeknummer: Sweet Caroline. 

Als het aan Hans ligt wordt dit hèt nummer voor de rest van het Orion-seizoen. Ik ben vóór. 

Het is aardig om te weten dat Neil Diamond ‘Sweet Caroline’ in de jaren ’60 schreef voor presidentsdochter Caroline Kennedy. 

Maar dat zal niet de reden geweest zijn dat de fans van de Boston Red Sox de song dertig jaar later, in 1998, omarmden als hun lijflied. 

Dat heeft vooral te maken met het vrolijke refrein en het “Ho Ho Ho!”, dat volgt op de titel van het lied, en dat zelfs door volstrekt a-muzikale fans uit volle borst meegezongen kan worden. 

Na de baseballers van de Red Sox volgden de American Footballers van de Pittsburgh Pitt, die ‘Ho Ho Ho’ overigens veranderden in ‘Let’s Go Pitt!’ 

En zo veroverde de song langzaam alle stadions in de States. 

En nu is het dan de Oceaan overgestoken om een klassieker te worden op Sportpark Mariënbosch. Begin maar vast te oefenen, zou ik zeggen, hier is de clip

Voorzitter Tijs Tummers blogt wekelijks over wat het opvalt bij Orion