SV Orion – Baronie: 1-3 (+video)

Door Lars van den Broek 6 september 2021

Volle oranje tribunes waren er te bewonderen in Zandvoort, onder wie onze captain Marco Loen, maar ook de tribune en het terras op het sportpark van Orion was goed gevuld voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het zichzelf tot titelkandidaat benoemde Baronie kwam op bezoek. Ik doe u een zo goed mogelijk verslag, maar ondanks dat mijn vader sportjournalist was en John Brits er mij nog op attendeerde, probeer ik het zonder aantekeningen.

De wedstrijd ging voortvarend van start, met een goed georganiseerd Orion. Achterin moest er even gecommuniceerd worden over de lange bal van Baronie, maar voor de rest hadden de oranje-witten het goed voor elkaar, met stofzuiger Jevrin als aanjager. Des te verrassender was het dat er in de rust een 0-3 tussenstand op het scorebord stond. Een rebound uit een losgelaten voorzet, een doelpunt na de eerder benoemde diepe bal op een lopende middenvelder en een vlotte aanval over onze rechterkant in de laatste minuten, zorgden ervoor dat Orion met een flinke domper aan de thee ging. Ondanks het verzorgde voetbal en de felheid waarmee er verdedigd werd, wist Orion dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden.

U vraagt, wij draaien, moeten de mannen gedacht hebben, want Orion legde een uitstekende 2e helft op de mat. De gewenste, snelle goal viel al snel na rust. Na een goed aangesneden vrije trap van Sam Huismans, kopte Tijn Jellema de bal op de lat, waarna die via een scrimmage alsnog werd binnen gewerkt door de boomlange verdediger. Dit was de aanzet voor 20 minuten een zeer dominant Orion. De duels werden gewonnen, er werd hoog druk gezet en het belangrijkst; er werden genoeg kansen gecreëerd. Ischa Perquin vergat zichzelf te belonen voor zijn goede invalbeurt na rust, maar ook de andere aanvallers kwamen jammer genoeg niet meer tot scoren.

Een laatste omzetting van trainer Jeroen van Haaren, mocht niet meer baten. Noud en Tijn wonnen genoeg duels in de spits, maar dit leidde niet meer tot grote kansen. De laatste stuiptrekking kwam op naam van Gijs Walthaus, die nog vlak naast de paal schoot met een mooie volley. Helaas kreeg Sam Huismans nog een rode kaart voor een frustratie overtreding, hopelijk zien we hem snel terug op het veld. Al met al verdiende Orion een beter resultaat en ontvingen de mannen na afloop genoeg complimenten, maar Orion stapte helaas van het veld zonder de punten. En dat is even wennen, na de laatste thuisnederlaag van 22 september 2019. Dat het maar weer minstens zo lang mag duren tot de volgende. Het goede spel biedt in ieder geval genoeg perspectief voor een mooi seizoen in de hoofdklasse.

Videoverslag: Roeland van Gent