Stoere overwinning Vrouwen 1 op Eindhoven 2

Door Steven Bartels 26 november 2023

Vrouwen 1 heeft vandaag een heel knappe 3-1 overwinning geboekt op Eindhoven 2. Doelpuntenmakers: Anne Tankink, Lotte Wijers en Fien van der Borgh.

De eerste helft was van Orionzijde misschien wel het beste wat we de afgelopen drie jaar gezien hebben. Hoog tempo, goede combinaties, rust aan de bal, goede onderlinge coaching, fel in de duels. Er werden tegen een sterke tegenstander veel kansen gecreëerd. In de 11e minuut profiteerde Fien van een doorschietende bal, maar sprinten tegen twee tegenstanders en schieten van 25 meter bleek haar vizier een paar graden te hebben ontstemd, waardoor haar schot net naast ging. Een minuut later kwam Orion toch op een verdiende 1-0 voorsprong. Fien legde de bal breed naar rechts op Imke Janssen, die een perfecte voorzet afleverde. Anne klom boven haar tegenstander uit en kopte binnen. De 2-0 viel in de 19e minuut, uit een nog mooiere aanval. Anne was nu de voorlaatste Orionschakel. Haar scherpe voorzet kon de Eindhoven-keepster niet vasthouden en Lotte behield het overzicht: ze mikte binnenkant voet keurig tussen drie speelsters op de doellijn door. In de 24e minuut leek Eindhoven een aansluitingstreffer te maken, maar gelukkig voor ons stond de ‘scorende’ Eindhoven-aanvalster nipt buitenspel. Aan de andere – voor ons goede – kant, bleef een mooi schot van Anne net binnen het vingertoppenbereik van de keepster en kopte Fien net naast. Orion-keepster Suze Meijer won even later een belangrijk 1x1-duel na een goede aanval van Eindhoven. We wilden uiteraard met 2-0 de rust halen, maar dat ging in de laatste minuut van de extra tijd mis door een onderschepte terugspeelbal. 

Deze domper zorgde ervoor dat de ruststand minder geruststellend was dan hij had kunnen en moeten zijn. Eindhoven kwam vervolgens fanatiek uit de kleedkamer en creëerde in de eerste 10 minuten na rust enkele goede kansen. Suze redde schitterend op een harde inzet door razendsnel heel kort op de bal te zitten. Het was een lastige periode voor Orion, de eerste 25 minuten van de tweede helft. Daarna lukte het onze vrouwen om beetje bij beetje weer meer greep op de wedstrijd te krijgen en ook weer kansjes te creëren. Fien bezorgde haar directe tegenstander een lastige ochtend/middag, door onvermoeibaar te strijden voor elke meter. Nadat een daverend schot van haar in de 77e minuut de binnenkant van de paal raakte zonder daarna het net te raken, kreeg ze in de 79e minuut toch loon naar werken. Een sprintduel, met Anne als goede bliksemafleider links van haar, werd gewonnen en in de verre hoek geprikt. De teen van de keepster zat er nog aan, maar nu ging de bal via de binnenkant van de paal wel het Eindhoven-doel in. De 3-1 kwam niet in gevaar, al mocht Suze nog wel even een showduikje maken vlak voor tijd.

Een heel knappe en belangrijke overwinning. Zonder af te doen aan de prestaties van de andere speelsters – iedereen speelde volgens mij uitstekend -  is het gepast Robin Schrooten te noemen als drager van het team vandaag. 

Het was sowieso een goede dag voor de Orionvrouwen! Vrouwen 2 won uit bij koploper Quick 1888, ondanks dat de scheidsrechter de tweede helft bijna 60 minuten liet duren om de thuisclub de kans te geven gelijk te maken. Vrouwen 3 boekte een mooie overwinning op Brakkenstein. Uw verslaggever zag de 1-0 van spits Hanna van Aalten, die uit de draai een prachtig doelpunt maakte.

De foto is gemaakt door Ron Disveld.