Stemmen op het Doelpunt van de Maand Mei

Door Tijs Tummers, voorzitter 8 juni 2018

En voor de laatste keer dit seizoen kunt u weer kiezen voor het Doelpunt van de Maand, dit keer die van de maand Mei.

De senioren laten zich deze maand van hun beste kant zien, met maar liefst 50% van de kandidaten.

De eerste kandidaat is Michel Freriks van Zaterdag 2, een elftal dat we volgens mij nog niet eerder in deze competitie hebben gezien. Kijk hoe Michel aan de rand van het strafschopgebied geduldig wacht totdat hij de perfecte drop-kick kan versturen.

Jasper de Ruiter van kampioenselftal Orion 5 is net als vorige maand weer van de partij. En net als vorige tracht de doelman niet eens naar zijn schot te duiken, beseffende dat hij volstrekt kansloos is op Jaspers wegdraaiende schot in de kruising.

Ook kandidaat drie komt uit de senioren. Bij het doelpunt van Anne Tankink van Vrouwen 1 is niet alleen de fraaie aanvalsopzet van belang, natuurlijk ook de afronding zelf, maar zeker ook het belang van het doelpunt want het was de bevrijdende 1-0 in de kampioenswedstrijd tegen Trekvogels.

Groot is ook de ontlading bij het doelpunt van Ailioune Ba van JO15-1. Iedereen let na de doorkopbal op Orions nummer 10, maar dan is daar plotseling Ailioune die het beeld in sprint, de keeper omspeelt en beheerst afrondt.

Superieur is ook het doelpunt van Doeke Hamminga van JO19-1. Zie hoe hij de bal even met een kleine voetbeweging goedlegt en vervolgend met een haast achteloze trap in de verre kruising ‘legt’.

En tenslotte is daar Thijmen Saedt van JO12-2, die weggestuurd op de rechterflank ziet dat niemand is meegelopen en dan maar besluit om zelf uit deze moeilijke hoek te scoren.

Klik hier om je stem uit te brengen

Succes met kiezen!