Stem op het Doelpunt van de Maand April

Door Tijs Tummers, voorzitter 3 mei 2019
Het seizoen 2019-2019 nadert zijn ontknoping en ook in deze beslissende fase hebben we weer zes fraaie Orion-goals kunnen kiezen die kandidaat zijn voor het Doelpunt van de Maand April.

Een spits leeft van doelpunten en als hij een tijdje zonder zit dan gaat hij op zoek, als een roofdier met honger. Kijk naar Noek, onze topscorer van Orion 1, die vlak voor tijd tegen Union zijn kans schoon zag. Aanname op de borst, draaien, een panna, in totaal acht balcontacten en het beheerste binnentikken. Zo, die smaakte weer lekker!

De goal van Lucas Eisenberg begint al lekker met een balletje onder de zool en dat brutale schijnbeweginkje van zijn maatje. Lucas weet wel raad met het pasje terug, neemt rustig aan en legt de bal haast achteloos buiten het bereik van alles en iedereen in de verre kruising. Prachtgoal!

Heeft u afgelopen week de eerste goal van Messi voor Barcelona voorbij zien komen? Gescoord op 1 mei 2005, op de dag af 14 jaar voordat Messi zijn 600ste goal scoorde? Nou, die eerste goal deed onze Jip Besselink, een graag geziene gast in deze rubriek, nog eens even dunnetjes over. Bal lekker laten stuiteren en dan niet wild uithalen maar het overzicht bewaren en de bal beheerst binnenkant voet over de uitgekomen doelman tillen. Ook voor Jip zullen ongetwijfeld nog vele doelpunten volgen!

Kandidaat 4 is een fraaie aanval van de JO11-8M. Eindstation Oda Frantzen laat er geen gras over groeien. Aanname met links, tikje met rechts en vroeeem: pegelhard met links binnengeknald!

Terug naar Orion 1, de trotse koploper van de 2de klasse I. Noek is dit keer de aangever, Vince Alberts neemt met zijn uitschuifbenen fraai aan met links, stuurt met een subtiel tikje met rechts twee Eendracht-spelers het bos in en rond onverbiddelijk af: 2-0 en weer drie punten!

Tenslotte aandacht voor Ella Meijers die heel wat figuren in haar vrije oefening stopt. Tel maar even mee: balletje achter het standbeen, even op het gras zitten, meteen weer overeind, een knappe slalom, compleet met panna, en vervolgens een kapbeweging waarmee de keeper op het verkeerde been gezet wordt. Als voetbal een jurysport was dan zou dit ongetwijfeld een 9.9 opleveren voor de moeilijkheidsgraad en de vlekkeloze uitvoering!

Maak hier uw keuze, er zit weer voor ieders smaak wat bij!