Silvia Sunnen aangesteld als vaste barmedewerkster

Door Peter-Paul Geurts 30 augustus 2021

Op de foto: Silvia in het midden tussen man Jopie (r) en voorzitter Tom Smit (l)

We zijn verheugd te vermelden dat Silvia Sunnen als vaste barmedewerkster in dienst komt bij Orion! Reden genoeg om bij Silvia in het clubhuis langs te gaan voor een gesprek.

Het is zaterdagochtend als Silvia achter de bar staat, een voor haar inmiddels vertrouwde plek na bijna drie jaar als vrijwilliger te hebben gewerkt achter de bar bij Orion. Silvia is zichtbaar verheugd met haar vaste aanstelling, voor 24 uur per week verdeeld over meerdere dagen. Na 30 jaar als administratief medewerkster bij het CWZ te hebben gewerkt, is ze in november 2018 via haar man Jopie (onze welbekende terreinbeheerder) bij Orion achter de bar terecht gekomen. Met name de gezelligheid, vriendelijke mensen en gemoedelijke sfeer spreken Silvia enorm aan. Ondanks dat ze niet veel met voetbal heeft, “ik weet wanneer het een goal is, maar daar is ook alles mee gezegd”, gaat ze op zondag op uitnodiging met het eerste elftal mee met de bus naar de uitwedstrijd tegen RKZVC. En dus niet voor analyses over looplijnen, wel of niet buitenspel, maar puur voor de gezelligheid.

Afgelopen donderdag was voor het eerst sinds lange tijd het clubhuis weer open. Helaas zorgde een storing aan de pinapparatuur ervoor dat mensen niet konden betalen, want zoals bekend kan dit tegenwoordig alleen nog maar digitaal. Nummers van mensen zijn genoteerd en er werd druk geturfd hoeveel (kannen) bier men besteld had. De storing speelde zaterdag nog steeds en Silvia had vrijdag, na eerst een uur in de wacht te hebben gestaan, ruim drie kwartier aan de lijn gehangen met het bedrijf dat de apparatuur levert en onderhoudt. Uiteindelijk kwam er een monteur langs en Silvia hielp de jongen zijn weg en liet duidelijk blijken dat hij niet mocht vertrokken voordat het opgelost was. In de tussentijd waren er al menig bezoeker de kantine binnengekomen, die telkens een vriendelijke ‘nee’ te horen kregen toen ze vroegen of het clubhuis open was. Niet door de Corona maatregelen, maar die vervelende storing gooide roet in het eten. Het was duidelijk te merken dat als het aan Silvia lag het clubhuis gewoon open was, dus ze schonk wat mensen van de bezoekende club koffie en thee in en liet ze gepast contant of via een Tikkie betalen. Alles om de mensen te helpen dus!

Voor wat betreft de vaste bemanning achter de bar staat er een vacature open, maar is Silvia dus de eerste vaste kracht. De club is altijd afhankelijk van vrijwilligers en we doen dan ook een dringend beroep op met name seniorenleden om waar mogelijk bij te springen. Als iedereen een handje helpt betekent dit dat je hooguit twee keer per seizoen een paar uur achter de bar staat. Het is uiteraard vervelend als het altijd dezelfde mensen zijn die een helpende hand bieden. Tel daarbij op dat je het geluk kan hebben om samen met Silvia achter de bar te staan, garantie voor gezelligheid!