Selectieprocedure 2018-2019

Door Technische Commissie 28 maart 2018

Introductie

Ieder jaar tracht de technische commissie van SV Orion de selectieprocedure zo transparant en zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. Uitgangspunt van het jeugdselectievoetbal bij SV Orion is, dat we onze jeugdspelers op een voor hem of haar passend niveau willen laten spelen en trainen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit zal bijdragen aan een betere voetbalontwikkeling van de speler en leidt tot meer plezier. In de beoordeling van onze spelers kijken we naast de technische vaardigheden, ook naar de mentaliteit, inzicht en voetbalbeleving van het kind.

Selectieprocedure Pupillen (JO9 t/m JO13)

Naar aanleiding van de interne scouting, open selectietraining, input van trainers/leiders en aanmeldingen van spelers van buitenaf, is een lijst opgesteld met potentiële selectiespelers. Deze spelers zijn eind maart persoonlijk uitgenodigd door Coördinator Selectievoetbal Lars vd Broek. Voor elk selectieteam staan twee selectietrainingen gepland in april en mei. Naar aanleiding van deze selectietrainingen zullen eind mei de potentiële selectiegroepen nog enkele weken samen trainen om uiteindelijk 9 juni de selectieteams officieel te maken en publiceren.

Selectieprocedure Junioren (JO15 t/m JO19)

Gedurende de maanden maart, april en mei trainen spelers die in aanmerking komen voor het selectieteam hoger, om beurten met dat betreffende team mee. Tevens zullen spelers van buitenaf via stagetrainingen met hun potiëntele groep mee kunnen trainen. Op basis van de prestaties van afgelopen seizoenen, het meetrainen met de teams hoger en de input van de selectietrainers en HJO zal een lijst opgesteld worden met de potentiële selectiegroep voor komend seizoen. Eind mei zullen deze potentiële groepen een aantal weken met elkaar trainen (mede afhankelijk van evt nacompetitie) om de laatste twijfelgevallen weg te nemen, waarna uiterlijk 9 juni de selectieteam officieel gemaakt en gepubliceerd zullen worden. 

Spelers van buitenaf

Spelers van buitenaf die voor een selectieteam van SV Orion in aanmerking willen komen, kunnen zich conform het selectiebeleid voor spelers van buitenaf (link) melden voor een trainingsstage (en voor de onderbouw deelname aan de selectietrainingen). Dit kan via onze coordinator selectievoetbal, Lars vd Broek. Hij zal met de betreffende speler een aantal stagetrainingen inplannen. Aanmelden kan via: selectiecoordinator@sv-orion.nl