Polman verruilt vrouwen DTS voor meiden Orion

Door Tijs Tummers, voorzitter 6 februari 2015

Tom Polman is onze trainer van het eerste elftal, die net voor een jaar heeft bijgetekend.

Op maandag en woensdag  traint Tom dit seizoen, alweer  voor het tweede jaar, de vrouwen van DTS Ede, die uitkomen in de Topklasse, één niveau onder de Eredivisie.

Zijn vrouwen zitten tegen de top aan. Ter illustratie: op zaterdag 14 februari komt DTS in het bekertoernooi uit tegen het grote Ajax, met al haar WK-gangers.

Wij zijn er dan ook heel blij mee dat Tom heeft besloten volgend jaar de vrouwen van DTS ‘in te ruilen’ voor de meiden van Orion.

We hebben bij Orion al een aantal jaren een grote groep talentvolle meiden spelen.

Zij vinden bij Orion een welkom onderdak, gezelligheid en alle ruimte om samen met vriendinnen te voetballen.

Maar deze talenten verdienen het, net zozeer als de jongens, om hun talenten optimaal te kunnen ontwikkelen. En daar kan Tom ons heel goed bij helpen.

Er staat al een heel betrokken groep leiders en trainers, die alleen maar meegetrokken zal worden door de ervaring, het inzicht en het enthousiasme van Tom Polman.

Voor Tom, die eerder de vrouwen van RKHVV via twee kampioenschappen naar de Topklasse voerde,  lijkt het misschien een stapje achteruit, en sportief gezien is dat ook zo.

Maar de opdracht die we hem hebben voorgelegd spreekt Tom heel erg aan en vormt ook voor hem een welkome aanvulling op het pure trainerschap.

Als technisch coördinator zal Tom niet aan een specifiek elftal verbonden worden. Hij zal de voorwaarden scheppen voor het optimaal functioneren van zowel de teams als de individuele speelsters en daarbij niet schuwen om ook zelf geregeld trainingen te geven.

Wij zijn verheugd dat ook Tom ervan overtuigd is dat het meiden- en vrouwenvoetbal bij SV Orion kan uitgroeien tot een fraai voetbalbolwerk!

Voorzitter Tijs Tummers blogt wekelijks over wat hem opvalt bij Orion