Pascal Groen stopt als trainer VR1

Door Tom Smit 6 december 2019

Zoals velen van jullie al weten is Pascal Groen, trainer van ons eerste vrouwenteam deze week gestopt. Hij nam dat besluit vanwege fysieke ongemakken veroorzaakt door een versleten rugwervel. Hij heeft de conclusie getrokken dat hij niet de trainer kan zijn die deze ambiteuze spelersgroep verdient. 

Ons eerste vrouwenteam staat er goed voor in de eerste klasse D! Na tien duels staan we op de vierde plaats met een achterstand van slechts 5 punten op de koploper.

Voor de korte termijn hebben we een oplossing gevonden in de persoon van good old Hans Loen, die deze week het team heeft getraind met assistentie van Lucien van de Werf. Iedereen is enthousiast en gaat er  voor. 

De trainer van de afgelopen vier jaar, Patrick van Tilburg, heeft ook zijn hulp aangeboden. Hij neemt de coaching op zich voor onze laatste uitwedstrijd voor de winterstop in Rotterdam. Ook Tijs Tummers reist mee naar Rotterdam!

Het ziet er naar uit dat we na de winterstop gelukkig een beroep kunnen blijven doen op zowel Hans als Patrick. Het bestuur beraadt zich, uiteraard in nauw overleg met alle betrokkenen, over de invulling van de vacature op de langere termijn.

Het meidenvoetbal is een belangrijke loot aan de stam van Orion. We zullen structureel onder andere bij de jeugd in de opleiding nieuwe stappen moeten zetten om ons meidenvoetbal zich verder te kunnen laten ontwikkelen. Het eerste vrouwenteam is ons vlaggeschip, dus daar willen we sowieso een en ander versterken. Wordt vervolgd!

Tom Smit

Voorzitter