Orionscheidsrechters naar de KNVB-Campus in Zeist

Door Erik van Dalen 19 januari 2023

Op zaterdag 7 januari jl. zijn acht Orionscheidsrechters naar de KNVB-Campus in Zeist afgereisd voor de ARAG-Dag van de FairPlay. Het programma van die dag werd aan elkaar gepraat door Helene Hendriks (o.a van HLF8 en Veronica Inside).  Allereerst deed Danny Makkelie in woord en beeld verslag van zijn deelname aan het WK in Qatar. Mooi om zo achter de schermen te kunnen kijken bij de topscheidsrechters op zo’n belangrijk toernooi. Tevens kregen we van hem een voordracht over looplijnen en positie kiezen in het veld om spelsituaties optimaal te kunnen waarnemen. Daarna konden workshops gevolgd worden o.a. over communicatie in het veld, tactisch fluiten, "je mannetje staan” en het beoordelen van overtredingen.

Bas Nijhuis gaf vervolgens in zijn optreden op interessante en komische wijze allerlei tips over hoe om te gaan met bepaalde spelsituaties, ondersteund door beelden en geluidsopnames van de headset. Ook werd de amateurscheidsrechter van het jaar gekozen. Na de spelregelquiz en de borrel was het tijd voor een afsluitend etentje in Plasmolen, geregeld door Joop. Kortom, wederom een geslaagd en leerzaam uitstapje in de winterstop van een aantal Orionscheidsrechters.

Fotobijschrift: De Orionscheidsrechters met in het midden (van links naar rechts) de topofficials Franca Overtoom, Bas Nijhuis en Shona Shukrula