Orion wint van Moerse Boys (video)

Door Lars van den Broek 7 november 2022

Orion trof gisteren de tegenstander in 4e divisie met dezelfde, mooie clubkleuren: oranje-wit. Moerse Boys (Zundert) moest de punten echter in Nijmegen achterlaten, na vooral een sterke eerste helft van Orion.

Er werd gestart in de volgende formatie: Natan van Valkenhoef; Jeroen van de Wetering, Tijn Jellema, Marco Loen, Sjoerd Freriks, Max Cornelisse; Jevrin Nuñez, Vince Alberts, Sam Huismans; Noud Jilesen & Sid Hermens. Op de bank zaten: Hein Wölhken, René Willemse, Marvin Thomasia, Ischa Perquin, Julian Eisenberg (JO19), Jim Alberts (O23).

Orion was niet direct de bovenliggende partij, Moerse Boys ging voortvarend van start en kwam er via de lange bal enkele keren gevaarlijk uit. Een corner leverde de grootste kans op voor de gasten uit Zundert, het leek zelfs de 0-1 op te leveren. Gelukkig voor Orion floot de scheidsrechter voor een overtreding op onze doelman, maar over de mate van hinderen viel te discussiëren gezien de reactie van Moerse Boys.

Na dit afgekeurde doelpunt reageerde Orion direct met enkele goed uitgespeelde kansen. De loopacties van onze middenvelders werden op waarde geschat met mooie steekpasses, waarbij Noud en Sid vaak positie konden kiezen voor het goal. De eerste goal kwam op naam van Sid, na een goede aanval over de linkerkant. Vince gaf de bal goed voor, maar door een touché van een verdediger leek de kans even verkeken. Maar na goed doorlopen van onze spits, creërde hij de kans zelf en wist deze goed af te ronden met een harde schuifer; 1-0. Ook de 2-0 was een aanval over de linkerkant. Een loopactie van een Noud leverde een mooie aanval op, waarna de lage voorzet knap werd binnen gewerkt door Sid; 2-0. Het slotstuk van de eerste helft was voor Tijn, met een mooie vrije trap (20 meter van de goal) wist hij de bal over de muur in de korte hoek te krullen.

Moerse Boys gooide het na de theepauze over een andere boeg en ging voor een snelle 3-1. Helaas voor Orion viel deze al binnen de eerste vijftien minuten. Na een voorzet was de kopbal die volgde in de korte hoek te machtig voor Natan; 3-1. Orion revancheerde zich goed. Sam had een knappe dribbel over de rechterkant, maar werd gevloerd door een Moerse verdediger. Sam ging zelf achter de bal staan, op de punt van het zestienmetergebied. Een harde bal richting de verre hoek werd niet aangeraakt en vloog tussen alle spelers door het doel in. Een welkome treffer, als snel antwoord op het spel van Moerse Boys in de tweede helft; 4-1.

De wedstrijd leek gespeeld. Orion werd wat slordiger en Moerse Boys ging met extra aanvallers over op de snelle, lange bal. Dit leverde 10 minuten voor tijd de tweede tegentreffer op. Een snelle counter over onze linkerkant bracht de rechtsbuiten van Moerse Boys in de hoek van het veld, waarnaa hij de bal knap terug trok en de spits niet aarzeld; 4-2. Toen er enkele minuten voor tijd ook nog de aansluitingstreffer volgde, werd het nog even spannend. De 4-3 kwam voort uit een voorzet vanaf de zijkant, waarna een Moerse Boys speler de bal achter onze doelman kopte. Ondanks de spanning, volgde er geen grote kansen meer op de gelijkmaker van de gasten. Orion kwam daarmee goed weg, maar is eigenlijk onnodig nog in gevaar gekomen. Invallers van vandaag waren René (Max), Marvin (Sam), Ischa (Noud), Jim (Noud) en een debutant: Julian (Vince).

Morgen wacht alweer de volgende wedstrijd: DZC '68 komt dan op bezoek voor de volgende bekerwedstrijd, er zal worden afgetrapt om 20u00.

Videoverslag: Roeland van Gent