Orion wint van Juliana (+ samenvatting)!

Door Lars van den Broek 9 oktober 2023

Na zes verliespartijen was het moment daar: Orion boekte gisteren haar eerste overwinning van het seizoen. Juliana'31 werd met 3-1 verslagen. Orion begon met de volgende 11 namen: Mika van Haren; Jeroen v/d Wetering, Tijn Jellema, Sjoerd Freriks, Mitchell Nguyen; Jevrin Nuñez, Marco Loen (c), Vince Alberts; Sam Huismans, Mick Alberts & Jefferson Gola. Op de bank begonnen Bo Routs, Marvin Thomasia, Alex Kwieman, Ali Ba, Dyami van Ralen, Mark Jacobs en Roan Dollman.

Orion begon voortvarend aan de wedstrijd en was vanaf de eerste minuut de dominante ploeg. De Nijmegenaren kregen daar een snelle beloning voor. Een goeie actie van Jefferson over de linkerkant, leverde de eerste dreiging op. Na terug te spelen op Mitchell, slingerde onze linksback de bal knap voor het doel. De vrijgekomen Sam kopte de bal onberispelijk binnen; 1-0. Orion gaf geen grote kansen weg, maar kreeg toch een snelle gelijkmaker om de oren. Na een sliding van Tijn ging de bal op de stip, Jeroen Meijers faalde niet; 1-1. Waar bij uw journalist even de angst in het hoofdje kroop, was daar bij Orion weinig van te herkennen. Al 2 minuten na de gelijkmaker, kopte Tijn een goede vrije trap op de lat. 

Na 40 minuten leek het duel rustig richting de theepauze te gaan, maar gebeurde er uiteindelijk nog voldoende. Nadat de bal over de achterlijn was geweest, bleef de actie toch nog even doorgaan. Mika moest nog in actie komen, maar raakte daarbij zeer ongelukkig geblesseerd. Door zijn handschoen heen zag hij al dat het mis was, zijn pink stond in een aparte stand. Mika werd vervangen door Bo Routs en ging zelf door naar het ziekenhuis. Gelukkig keerde hij in de derde helft terug bij Orion om de overwinning mee te vieren. In de resterende vijf minuten wist Orion toch nog voor rust weer op voorsprong te komen. Een corner van Marco Loen belandde bij de tweede paal, waar Vince Alberts slim stond opgesteld en de bal knap binnenschoot in de verre hoek; 2-1.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet en het tempo werd wat teruggeschroefd. Juliana zette niet direct hoog druk, dus begon de tweede helft kalmpjes. Orion kreeg mogelijkheden door Vince weg te sturen over de rechterkant, helaas bereikte zijn voorzet geen medespelers, daarnaast had onze captain nog een afstandsschot. Na een uur voetballen kreeg Orion een vrije trap, die door Marco de zestien werd ingeslingerd. Sjoerd bracht de bal bij de tweede paal weer knap voor het doel, waarna de keeper de bal losliet en Tijn in de scrimmage de eerste was die reageerde en snel de bal binnen tikte; 3-1.

Orion bleef geconcentreerd spelen en wilde niks aan het toeval overlaten. Geen moment kwam de overwinning meer in gevaar, mede door de goede organisatie en een verdienstelijke invalbeurt van Bo.  Orion kreeg nog de grootste kansen op 4-1, waarbij Sjoerd het dichtstbij was met zijn bal op de paal. Invalbeurten waren er nog voor Ali, Alex, Mark en Roan. Al met al een fijne zondag voor Orion. Hopelijk kan dit gevoel worden doorgezet volgende week tegen Halsteren. 'Opa Loen' hoopte het ook in de Gelderlander. 


De samenvatting van Roeland van Gent!

Foto: Ruurd Jellema