Orion wint met 2-1 van Moerse Boys (+video)

Door Jos Roelvink 20 februari 2022

Op een regenachtig en winderig Mariënbosch haalt Orion een moeizame overwinning op laagvlieger Moerse Boys uit Zundert.

In de eerste helft is Orion vanaf het begin de bovenliggende partij zonder tot grote kansen te komen. Na 20 minuten voert Orion de druk op. Vooral via corners sticht de ploeg gevaar. Een van deze corners wordt door de vele meters makende Mick Alberts indraaiend en met voldoende snelheid genomen. Tijn Jellema torent hoog boven de keeper uit en kopt resoluut de 1-0 binnen. Orion komt verdiend op voorsprong.

Een kleine 10 minuten later ziet de inkomende Marco Loen uit zijn ooghoek de keeper voor zijn doel staan en schiet de bal van een afstand van 35 meter niet hard, maar heel fraai en licht geholpen door de wind over de keeper heen.

Direct aansluitend komt Moerse Boys op 2-1.

Orion neemt het heft weer in handen, maar de keeper voorkomt de 3-1 voor ons. Eerst tikt hij een schot van Sam Huismans uit de bovenhoek. Daarna wederom een fraaie redding op een schot van Vince Alberts.

De tweede helft lijkt een vervolg te worden op de eerste helft. Opnieuw voorkomt de keeper met zijn voet een zeker lijkend doelpunt van Noud Jilesen en aansluitend gaat het schot van Sam Huismans via de keeper naast.

Dan gaat het spelbeeld veranderen. Met de wind in de rug wordt Moerse Boys sterker en dringt het Orion steeds verder terug. Maar tot grote kansen leidt dit nog niet. Een fraaie uitval via Vince Alberts en Noud Jilesen levert Sam Huismans een kans op. Vrijstaand voor de keeper schiet hij de bal over.

De druk op het doel van Stan Bruijsten wordt het laatste kwartier steeds groter. Via corners en vrij trappen probeert Moerse Boys de gelijkmaker te forceren. Op het laatst gaat ook hun keeper mee naar voren. Het leidt niet tot het voor hen beoogde resultaat. Orion behoudt de 2-1 voorsprong. Wel krijgen in de slotfase Sam Huismans en Frenk Wouterse geel.

Het arbitrale trio met een prima fluitende scheidsrechter kwam uit Assen, Emmen en s’Heerenhoek (Zeeland).