Orion wint in Heesch

Door Lars van den Broek 14 november 2022

Gistermiddag heeft Orion een knappe overwinning weten te boeken uit bij HVCH, de nummer vijf van de vierde divisie. Er werden voldoende kansen gecreëerd, maar het houden van de 0 bleek de sleutel tot het succes. Een mooie 0-1 overwinning leverde Orion de 1e plaats op! Nog wel met een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie, maar die mogen zondag proberen Orion weer in te halen, als de oranje-witten genieten van een vrije weekend wegens de 7heuvelenloop. In Heesch startte Orion in de volgende formatie: Natan van Valkenhoef; Jeroen van de Wetering, Tijn Jellema, Marco Loen, Sjoerd Freriks, Max Cornelisse; Jevrin Nuñez, Vince Alberts, Sam Huisman; Sid Hermens & Noud Jilesen. Op de bank zaten Berend Bruins (K, O19), Marvin Thomasia, René Willemse, Frenk Wouterse, Ischa Perquin & Jim Alberts.

Ondanks de verrassende formatie van HVCH, begon Orion sterk aan de wedstrijd. De directe duels werden gewonnen en Orion had het betere van het veldspel. HVCH hanteerde snel de lange bal, maar bleek ook erg goed geoefend te hebben op de standaardsituaties. Corners, vrije trappen, maar ook ingooien kwamen allemaal in het vijfmetergebied terecht, zonder dat dit in de eerste helft tot echt grote kansen leidde voor de thuisploeg. Orion wist na een onrustige, eerste tien minuten, zich vast te bijten in het duel. Noud en Sid werkten hard in de spits, waarbij de creativeit om hen heen werd verzorgd door Sam en Vince. Achterin bleven Tijn en Sjoerd sterk overeind in de duels en was Marco het slot op de deur. Natan werd niet echt getest in de eerste helft, maar zijn eervolle vermelding volgt nog. De paardenlongen van Jeroen en Max werden ook weer getest, waar zij zich aanvallend vaak wisten te melden diep op de helft van HVCH.

Grote kansen waren er voor Tijn Jellema (knappe volley, recht op het hoofd van de keeper) en Noud (kopbal net voorlangs). Maar het mooiste schot van de eerste helft spatte uiteen op de kruising. Sam krulde de bal over alles en iedereen heen, maar hij was net niet genoeg gedaald om in het doel te vliegen. Gelukkig volgde de voorsprong alsnog. Noud probeerde de bal knap binnen te volleren, maar die kwam terecht bij Sid. De spits twijfelde niet en schoot de bal goed binnen, laag in de verre hoek: 0-1!

In de rust volgde er de complimenten voor de ploeg: de teamspirit, duelkracht en werklust werden geroemd. Met enkele accenten ging Orion vol vertrouwen de tweede helft in. Hier wist Orion niet meer tot grote kansen te komen, maar bleef het wel in controle over de wedstrijd. Orion wist de ruimtes op het middenveld en achter de achterhoede van HVCH goed te bespelen en had daarmee nog steeds het betere van het veldspel.

HVCH kwam wel vaker voor het doel van Orion, maar dit bleek moeilijk te voorkomen. Met een snelle lange bal en de standaardsituaties wist HVCH enkele spannende momenten te creëren, waarvan de spannendste werd bewaard voor de laatste minuten. Een verre ingooi werd doorgekopt en in deze scrimmage ging de bal richting ons doel. Het zonlicht ontnam mij ieder idee van wat er gebeurde, maar Max bleek de bal van de lijn te halen, waarna de inspringende Natan zijn plek in dit verslag verdiende, door de bal weg te plukken voor de inkomende HVCH aanvallers. Hierdoor hield Orion weer de 0, wat voldoende bleek voor de drie punten!

Een knappe prestatie en een mooi begin voor een uitdagende slotmaand voor de winterstop. Orion heeft na het vrije weekend twee uitwedstrijden op het programma staan, SV Meerssen en AWC, beiden op gras. Maar deze 'grasvloek' wist Orion dit weekend mooi van zich af te schudden, door deze eerste test op gras met winst af te sluiten. Het andere Oranje begint maandag aan het WK, hopelijk zijn 'wij' dan 6 punten rijker als Orion het opneemt tegen SV Meerssen, op 27 november. Graag tot dan!

Foto's: Ruurd Jellema