Orion wint haar eerste uitwedstrijd

Door Lars van den Broek 27 september 2022

Afgelopen zondag heeft Orion ook haar eerste driepunter buitenshuis binnengesleept. In Nuenen won Orion met 0-1. Max Cornelisse (foto) werd de matchwinner.

Orion startte in de volgende formatie: Natan van Valkenhoef; Jeroen van de Wetering, Tijn Jellema, Sjoerd Freriks, Marvin Thomasia; Frenk Wouterse, Jevrin Nuñez, Max Cornelisse, Vince Alberts; Sam Huismans & Mick Alberts. Op de jeugdige Orion bank zaten: Hein Wölhken (K, O23), Danny Disveld (O19), Naud Bernards, Jesse van Benthem, Barthu Yakkan (O19) & Jim Alberts (O23).

Oiron ging sterk van start en had direct al veel balbezit. Nuenen wachtte het rustig af, maar werd toch verrast door het mannetje meer van Orion. Gelukkig raakte de keeper van Nuenen binnen 10 minuten geblesseerd, zodat de coach even de tijd kreeg alles weer goed neer te zetten. De keeper was uiteindelijk ongedeerd. Ondanks deze ingreep bleef Orion de bovenliggende partij. Zeker aan de linkerkant lag er vaak ruimte, met Sjoerd, Marvin en Max. Hiervan had Orion nog vaker gebruik kunnen maken dan ze al deden, maar hieruit kwam ook de mooiste aanval uit de eerste helft voort. Sjoerd stoomde op door de as en kreeg na een mooie één-twee de bal terug in het zestienmetergebied. Hij trok de bal goed terug richting penaltystip, waar Sam de bal het doel in schoof. Helaas stond de grensrechter al met de vlag omhoog, waarschijnlijk voor de doorgekomen Sjoerd.

Echt grote kansen volgde niet meer, maar Orion gaf niks weg in de eerste helft. Orion dacht al aan de rust, toen een afvallende bal op 25m van het doel voor de voeten van Max kwam. Waar een enkeling getwijfeld zal hebben bij zijn aanloop, had Max het scenario al overtuigend afgespeeld in zijn hoofd. Met een technisch knappe trap, een schuiver over de grond, verraste hij de Nuenen doelman en zette hij Orion bij zijn debuut knap op 0-1.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. Orion bleef dominant aan de bal, maar creërde weinig grote kansen. Nuenen bleef onrustig, maar werd iets gevaarlijk door wat oppurtunistischer te gaan spelen. Een uitbraak van de Brabanders leverde nog een kansje op, maar Natan pakte het schoot hoog in zijn korte hoek.

Al met al een verdiende overwinning voor Orion, de eerste uitzege van het seizoen. Daarnaast is Orion de enige ploeg in de 4e Divisie B die nog niet verloren heeft. Een knappe prestatie! Orion heeft toch wel wat weg van het 'andere' oranje. Het lijkt een ploeg die je niet zomaar verslaat. Op naar de volgende thuiswedstrijd, dan wacht Unitas'30 weer. De bal gaat dan om 14u00 weer rollen.

Foto's: Ruurd Jellema