Orion wint al voor rust van Venray (+samenvatting)

Door Lars van den Broek 13 november 2023

Orion wist wederom de punten in eigen huis te houden, na een sterke eerste helft. Orion beloonde zichzelf met een effectieve afwerking, een mooie ruststand: 3-0. Uiteindelijk werd het 3-1. Orion begon met de volgende elf namen: Bo Routs; Jeroen v/d Wetering, Tijn Jellema, Dyami van Ralen, Mitchell Nguyen; Jevrin Nuñez, Roan Dollmann, Vince Alberts; Sam Huismans, Mick Alberts, Alioune Ba. Op de bank zaten Lars van Herpen (K, O19), Marvin Thomasia, Max Cornelisse, Jefferson Gola, Jim Alberts (O23) & Niels Baakman (O19). 

Orion en Venray kennen elkaar goed, mede door de connectie tussen de trainers. Zij speelden enkele seizoenen samen bij Treffers en Hatert en hebben nog steeds veel contact. Toch zal onze trainer niet alles hebben verteld over het huidige elftal. Orion begon geconcentreerd aan de wedstrijd, maar zocht nog wat vastigheid in het verdedigen aan onze linkerkant, Ali en Mitchell moesten flink wat loopvermogen op de mat leggen in de openingsfase. Na een lichte blessure van Bo, kreeg Orion de kans dit te finetunen. De Nijmegenaren bleken in de fase daarna uiterst effectief. Met de strijdlustige Mick voorop, ging Orion op zoek naar het openingsdoelpunt. Mitchell wist Vince goed de hoek in te sturen, waar Vince snel door handelde en met een scherpe voorzet Sam vrij op de penaltystip wist te bereiken. Sam aarzelde niet en volleerde de bal knap achter de Limburgse doelman; 1-0.

Orion bleef vooruit druk geven en wist het doel zelf schoon te houden. Eenmalig werden de Limburgers gevaarlijk na een hoge bal, maar door een knappe bloktackle van Tijn en de redding daarna in de korte hoek van Bo, hield Orion de voorsprong vast. Na het onreglementair afstoppen van een Nijmeegse aanval ging de bal op de stip. Sam faalde wederom niet en schoot hem rustig voorbij de al duikende doelman; 2-0. De wedstrijd leek richting de theepauze te gaan, maar 2 minuten voor het rustsignaal wist Orion nog een knappe aanval op de mat te leggen. Op een hoog tempo was er knap combinatie tussen de gebroeders Alberts, waarna Sam zichzelf sterk vrij speelde en koeltjes afrondde; 3-0. 

Orion wist dat het degelijk moest blijven spelen, om de wedstrijd over de streep te trekken, maar wilde zelf ook nog aan het eigen spelen toe komen. Venray wist geen grote kansen te creëren, maar bleek gevaarlijk via de standaardsituaties. De Limburgse corners waren verraderlijk, gezien het positioneren van 8 Venrayse spelers in het vijfmetergebied van Orion. Eenmalig leverde dit een doelpunt op, waar een corner over iedereen heen bij de 2e paal binnenviel, na een lichte touché. Verder wist Orion Venray goed van het doel te houden, zonder zelf nog grote kansen te creëren. Er waren nog invalbeurten voor Jefferson en Jim, die de moegestreden Ali en Sam vervingen.

Orion gaat met vertrouwen richting de laatste weken van de eerste competitiehelft, waar er volgende week gespeeld wordt uit bij Kruisland. Hopelijk vallen de huidige blessures mee en keren zij snel terug. Een andere mooie winst deze week was de terugkeer van Noud Jilesen op het trainingsveld. Wij zien u graag bij Kruisland, op zondag 19 november! 

De samenvatting van Roeland: https://www.youtube.com/watch?v=wOxc5w4qkUA