Orion verliest in Etten-Leur

Door Lars van den Broek 6 maart 2023

Orion heeft de overwinning op Nuenen helaas geen mooi vervolg kunnen geven, in Etten-Leur verloren de Nijmegenaren met 3-2 van Unitas'30. Orion speelde met de volgende namen: Michiel Kok; Jeroen van de Wetering, Tijn Jellema, Marco Loen, Sjoerd Freriks; Jevrin Nunez, Marvin Thomasia, Vince Alberts; Sam Huismans, Noud Jilesen, Ischa Perquin. Op de bank zaten René Willemse, Frenk Wouterse, Sid Hermens, Max Cornelisse, Mees Hermsen & Natan van Valkenhoef.

Unitas'30 ging voortvarend van start en bezorgde Orion veel moeite met een dynamisch middenveld en een behendige linksbuiten. Al binnen 5 minuten wist Unitas het doel te vinden. Een vroege voorzet vanaf de rechterkant werd door de aanstormende nummer 10 in de verre hoek gekopt, over de kansloze Michiel. Orion kreeg na deze valse start wat meer grip op de wedstrijd en wist ook kansen te creëren. Sam Huismans ging met een mooie actie over links de zestien in, waarna zijn voorzet op het hoofd van Noud belandde. Helaas kon hij de bal niet genoeg naar beneden koppen en ging de bal over het doel. De tweede kans die Unitas wist te creëren, ging er ook direct in. Een lobpass over Tijn werd op waarde geschat door de spits van de ploeg uit Etten-Leur. Hij wist de bal net voor Marco mee te nemen en rondde de 1 op 1 af in de korte hoek; 2-0.

Na de rust probeerde Orion het middels twee wissels nog om te draaien. Frenk verving Sjoerd, Ischa kon niet verder en werd vervangen door Sid. Jammer genoeg viel de 3-0 al snel in de tweede helft, een vrije trap werd door enkele benen van richting veranderd en verdween achter Michiel. Orion gaf niet op. Een diepe bal op Noud leek te hard, maar Noud sprintte zijn directe tegenstander voorbij en kwam er op kracht voorbij. Hij faalde niet en schoof de bal langs de keeper in de verre hoek; 3-1. Helaas had Noud last en was dit direct zijn laatste actie. René kwam erbij voor de snelle voorzet vanaf links. Sid zette zijn goede invalbeurt kracht bij met de aansluitingstreffer. De keeper wist de bal niet te vangen uit een voorzet, waarna er een scrimmage ontstond en Sid niet twijfelde. Hij sprong het hoogst en kopte de bal via de lat in het doel; 3-2. Tijn kwam ook voorin te staan en Orion zocht naar de gelijkmaker. Er volgde nog 1 grote kans. Tijn wist de bal knap uit de draai op het doel te schieten, maar helaas was de bal niet ver genoeg de hoek in waardoor de keeper hem een doelpunt kon ontnemen.

Orion maakt een pas op de plaats en gaat weer op zoek naar haar eigen spel. Orion zal er weer alles aan doen om aanstaande zondag, na de clinic voor de JO12 en de JO13, de drie punten in eigen huis te houden tijdens de wedstrijd tegen Halsteren.