Orion verliest in 45 minuten van AWC

Door Lars van den Broek 5 december 2022

Na een goede eerste helft kwam Orion afgelopen zondag helaas van een (hele) koude kermis thuis. Orion moest de punten achterlaten in Wijchen, nadat AWC de overwinning in de tweede helft veiligstelde met 4 doelpunten. De oranje-witten sloten daarmee hun laatste uitwedstrijd van 2022 af met een 4-1 verlies, waarmee de koppositie niet werd binnengehaald. Orion speelde met de volgende elf namen: Natan van Valkenhoef; Jeroen van de Wetering, Tijn Jellema, Marco Loen, Sjoerd Freriks; Jevrin Nuñez, Frenk Wouterse, Vince Alberts; Sam Huismans, Sid Hermens, Noud Jilesen. Op de bank zaten: Beer Bruins (K, JO19), Marvin Thomasia, René Willemse, Nino Oude Vrielink, Jim Alberts & Ischa Perquin.

Orion ging in het koude Wijchen op jacht naar de bovenste plaats van de ranglijst. Na twee prima resultaten op gras (HVCH & Meerssen) werd er zondag op het grootste veld van de competitie gezocht naar drie punten. Na een kans voor AWC uit een snel genomen vrije trap, die Natan knap wist te keren, was er een voortvarende start met enkele, goed uitgespeelde kansen. Vince wist met een schot vanaf de zestienmeter de keeper niet te verschalken, daarna moet Noud als eindstation een bal net aannemen om tot een schot te kunnen komen, maar daardoor had AWC voldoende tijd om de bal te kunnen blokken. Ook Jeroen meldde zich voor het doel bij een corner, waar hij net over kopte. Uiteraard bleef Orion gevaarlijk uit corners, ditmaal met een doelpunt tot gevolg. Een corner, ver achter de tweede paal, werd door Tijn knap terug gekopt richting doel. De bal verdween in de korte kruising, een mooie 0-1! Orion speelde het daarna slim, AWC wist hun aanvalslinie niet te bereiken en met snelle uitbraken werd de mogelijkheid voor de 0-2 gezocht. Helaas werden enkele, veelbelovende counters afgevlagd voor buitenspel.

In de rust was er terechte tevredenheid. Een directe concurrent werd bij vlagen weggespeeld. Maar Orion wist ook: er zijn nog 45 minuten. Een grote tegenvaller was er eigenlijk al in de rust. Een gemene tik op de enkel bij Vince vlak voor rust leverde hem te veel hinder op om de wedstrijd te kunnen voortzetten. Toch probeerde hij het nog even, maar voordat hij alweer gewisseld kon worden in de 47e minuut, stond prompt de 1-1 al op het scorebord. Een voorzet vanaf onze linkerkant leek door de spits binnen te worden gekopt, maar de bal ‘viel’ tegen de zijkant van het hoofd. Echter viel deze stil voor een ingelopen middenvelder van AWC, die zo de 1-1 kon binnen schieten. Ischa verving ondertussen de geblesseerde Vince. Daarna kwam Orion er jammer genoeg niet meer aan te pas en dan wordt het een dag waarop alles tegenzit. De tweede ballen werden niet meer gewonnen, het werd een wedstrijd met veel (kleine) overtredingen, het was echt heel erg koud en onbedoelde doelpogingen dwarrelde de goal in. Een middenvelder van AWC kwam namelijk door over de zijkant. De bal had een lichte stuit, maar hij dacht met een snelle voorzet de inlopende spits te bereiken. De spits hield echter al snel op met lopen, daar zou hij nooit bij kunnen. Maar vanaf de bank klonk al met een lichte paniek in de stem: ‘let maar op, die valt binnen…’. Vanaf grote hoogte daalde de bal inderdaad in de verre hoek over Natan heen: 2-1. Orion ging nog met ‘alles of niets’ voetbal voor de gelijkmaker. Eerst met Noud en Sid samen in de punt, met Marco erachter. Met Ischa en Sam op de zijkanten probeerde Orion de ballen voor het doel te slingeren, maar de 3-1 viel te snel. Een vroege voorzet van AWC (10 meter over de middenlijn) bleek Orion te machtig. Het luchtduel werd niet gewonnen en ook onze uitstormende doelman wist de bal niet te verwerken. De aanvaller van AWC kwam als winnaar uit het duel en kopte hem binnen: 3-1. Marvin verving vervolgens Marco Loen, maar Orion kwam er niet meer aan te pas. Een blinde bal naar voren van AWC kwam toch langs onze verdedigingslinie, waarna de spits van AWC alleen op Natan af mocht gaan. Hij omspeelde onze doelman en gooide de wedstrijd in het slot: 4-1. Orion ging terug naar de start formatie en speelde de wedstrijd uit. Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd van deze seizoenshelft (competitieverband), tegen RKZVC. Alle steun is welkom, om er een mooi slotstuk van te maken wat betreft de 4e divisie in 2022. Want een mooi kalenderjaar voor Orion, dat is het zeer zeker. Orion vrouwen 1 besluit zondag haar kalenderjaar ook met een thuiswedstrijd en onze O23 kan zaterdag zelfs het winterkampioenschap binnenslepen en daarmee promotie afdwingen naar divisie 2. Een mooi weekend voor de boeg dus!