Orion vergeet zichzelf te belonen

Door Lars van den Broek 4 april 2023

Orion speelde zondag een van haar betere wedstrijden van de laatste weken. Met de volgende 11 namen legde Orion prima veldspel op de mat: Michiel Kok; Jeroen van de Wetering, Frenk Wouterse, Marco Loen, Sjoerd Freriks, Max Cornelisse; Jevrin Nuñez, Vince Alberts, Mick Alberts; Sam Huismans & Noud Jilesen. Op de bank zaten Tijn Jellema, Natan van Valkenhoef (k), René Willemse, Mees Hermsen & Timo Theunissen.

Orion begon sterk aan het duel, al na 3 minuten kwam Noud door over de linkerkant. Hij haalde de achterlijn, maar zijn lage voorzet kon gepakt worden door de Utrechtse doelman. Ook twee minuten later wist Noud de bal voor het doel te draaien, maar Mick kon er zijn voet net niet tegen aan zetten. Na 10 minuten was er de grootste kans, voor onze linksbuiten zelf. Een door Sam goed aangesneden vrije trap vanaf rechts, werd door de invliegende Noud net over gekopt. Na een klein kwartier meldde ook Kampong zich in het duel. De spits liep goed achter een diepe bal aan, die door Frenk te kort werd teruggekopt naar Michiel. Onze doelman bleef lang staan en wist de eerste inzet te keren, waarna er een echte scrimmage ontstond met een bal die in slow-motion op de paal belandde. Na enkele mogelijkheden over en weer was er nog een mooie kopkans voor Sjoerd, die een vrije trap knap wist te verlengen naar de verr hoek. Helaas viel de bal langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft ging het te snel mis voor Orion. Een lange bal richting onze doelman leek door de wind te worden gevangen, waardoor Michiel er met de voet naartoe moest in plaats van een vangbal. De bal schoot echter door en de buitenspeler wist de bal voor het doel te gooien. Jevrin blokkeerde de eerste inzet, maar in een poging om na zijn val nogmaals redding te bieden nam hij een Kampong aanvaller mee. De gegeven strafschop werd benut; 0-1. Tegen de verhouding in, maar daar kon Orion niks mee. De moegestreden Mick werd vervangen door gelegenheidsspits Tijn en Orion ging op jacht naar de gelijkmaker. Voor de resterende gebeurtenissen verwijzen wij u graag naar de samenvatting van Roeland (link hieronder), om zo u de gelegenheid te geven een eigen mening te vormen. Een diepe bal werd door de doelman onderschept, maar door de voorwaartse beweging van hem leek hij met bal en al de zestien te verlaten. Van schrik liet de doelman de bal snel vallen, waarna het spel verder ging. Orion bleef zoeken naar de gelijkmaker, die leek er ook daadwerkelijk te komen. Sam legde de bal snel neer na een gegeven vrije trap, een korte kreet en een ogenblik van oogcontact met Tijn was voldoende om het contact uit te breiden naar een karakteristiek doelpunt. Tijn liep slim in en de scherp aangesneden vrije trap van Sam viel perfect tussen de doelman en Tijn. Onze pinch-hitter knikte hem knap langs de doelman, maar helaas vlagde de grensrechter de goal af. Vlak daarvoor verloor Orion ook doelman Michiel, met een blessure moest hij het veld verlaten. Natan verving hem. Helaas verloor Orion wederom. Dit keer niet na een mindere wedstrijd, maar juist in een prima pot, maar ze vergaten zichzelf te belonen.