Orion toont karakter en wint in Echt

Door Lars van den Broek 8 mei 2023

Na zes verliespartijen op een rij, heeft Orion eindelijk weer eens een overwinning geboekt. In het Limburgse Echt werd het een ware degradatiekraker, maar wel een met een terechte winnaar. Orion speelde met de volgende namen: Natan van Valkenhoef (K); Jeroen van de Wetering, Frenk Wouterse, Sjoerd Freriks, René Willemse; Jevrin Nuñez, Marvin Thomasia, Vince Alberts; Sam Huismans, Mick Alberts & Max Cornelisse. Op de bank zaten Alex Kwieman, Jim Alberts (O23), Ali Ba (O23), Nino Oude Vrielink (O23), Daan Stjepanovic (K, O19) en Danny Disveld (O19). 

Bij Orion ontbraken dus nogal wat namen door blessures en schorsingen, maar dat wist de ploeg goed op te vangen. In Echt leverden de Nijmegenaren een puike teamprestatie, met veel strijd en inzet. Precies wat deze wedstrijd vroeg. Orion had duidelijk de overhand in de openingsfase en EVV wachtte rustig af. Op eigen helft begon de Limburgse formatie pas druk te zetten op de oranje-witten. Even was er wat verwarring door een aanpassing bij EVV in de vorm van 2 spitsen, maar na een omzetting had Orion hier weer grip op. Mick, Sam en Max leverde veel loopwerk en wonnen veel (kop)duels. Het middenveld had zeker de overhand en was op iedere plek de baas. Echter zorgde de spanning voor een onzorgvuldige opbouw, waardooor het een onrustige wedstrijd bleef. Na enkele aardige aanvallen, met schoten van Mick (geblokkeerd) en Sam (naast), was daar de verdiende openingstreffer. Vince kreeg de bal enkele meters buiten de zestien, zocht met een dribbel zijn weg naar binnen en schoot hard richting het doel. De bal werd lichtelijk getoucheerd, waarna deze achter de doelman in de korte hoek verdween; 0-1. Dit wist Orion vast te houden, totdat het 5 minuten voor rust wat onrustig werd. Sjoerd moest na een reddende kopbal met een hoofdblessure tijdelijk naar de kant, waarna de corner gevaar opleverde bij de tweede paal. De bal werd terggekopt, maar ook onschadelijk gemaakt door onze sterk spelende defensie. 

In de rust werd er gehamerd op de rust in balbezit en het feit dat er geduldig kon worden gevoetbald. EVV zou iets moeten, zo geschiedde. Al vrij snel bracht EVV een extra man voorin, waarna Sjoerd centraler ging spelen met Jeroen en Frenk de rechterzone voor zijn rekening nam. Het bleef een onrustige wedstrijd, waar Orion wist dat het ruimte zou gaan krijgen. Jim kwam erin voor de sterkspelende Mick, die eraf moest met een blessure, Ali verving Max als extra wapen met zijn snelheid. Orion werd wat verder teruggedrukt, zonder dat het grote kansen weggaf. Soms was er wat onzekerheid of miscommunicatie, maar dat is misschien wel inherent aan de situatie waarin Orion zat. Ja, zat. Want op karakter hield Orion het vol en overleefde het nog enkele gevaarlijke momenten. Een kopbal van EVV belandde op de lat en een mogelijke overtreding in het strafschopgebied werd niet bestraft. Het viel een keer onze kant op. Daarnaast had Orion zelf nog enkele goede counters, waaruit de grootste kans voort kwam voor de ingevallen Jim. Hij plaatste de bal met zijn linker echter net niet ver genoeg de hoek in. Maar de drie punten zijn binnen en Orion speelde zich daarmee (zo goed als) veilig. Volgende week wacht Meerssen, een mooi duel met de kampioen van de 4e divisie. Felicitaties namens Orion aan de gehele club van SV Meerssen. Orion zal zondag om 15u00 aftrappen, in verband met de wedstrijd van onze Vrouwen 1 die tegelijk moet beginnen met de rest van de competitie. Op naar een mooie wedstrijd, met hopelijk als slot het kampioensfeest van Vrouwen 1!