Orion speelt gelijk in Heino

Door Harrie van Ooijen 1 december 2019

Van tevoren werd er met enig ontzag uitgekeken naar de wedstrijd in Heino. De gelijknamige voetbalploeg had alle thuiswedstrijden tot 1 december 2019 winnend afgesloten. Daar stond wel tegenover dat Orion al haar uitwedstrijden tot die datum had weten te winnen. Hoe dan ook zou op zijn minst één van beide ploegen  die succesvolle reeks vandaag negatief gaan afsluiten. Door het gelijke spel bleek dat beiden teams een einde hadden gemaakt aan de genoemde succesvolle reeksen.

Ook met een andere traditie werd vandaag gebroken. Het was de eerste wedstrijd van Orion’s topschutter Noek Beers waarin hij niet scoorde. Tot dan had hij in 7 wedstrijden 13 keer gescoord. Bij Orion ontbraken door blessures vleugelaanvallers Luuk Langeveld en Mick Alberts die Noek vaak van de goede voorzetten hadden voorzien. Vandaag kon Noek te weinig in stelling gebracht worden.

De eerste 20 minuten van de eerste helft gingen gelijk op. Er vielen weinig spannende gebeurtenissen te noteren. Beide ploegen kregen ieder wel een behoorlijke kans maar die werd niet benut. Daarna nam Orion het initiatief wat meer in handen en had het meer balbezit maar het uitspelen van goede kansen was het grote manco van beide ploegen.  Dit bleef zo gedurende de gehele wedstrijd eigenlijk. Er werd te weinig echt gevaar gesticht. De laatste pass was bij beide ploegen vandaag slecht verzorgd.

In de tweede helft, die Orion in ongewijzigde samenstelling begon, kreeg Heino de overhand. Dat, terwijl Orion juist in de 55e minuut de 0-1 scoorde. Dat gebeurde door een afstandsschot van Alex Kwieman, die het middenveld overstak en vanaf een meter of 30 de Heino-keeper totaal verraste met een schot laag in de uiterste linkerhoek. Het verdedigen van deze voorsprong maakte Orion nerveus leek het wel. Ballen werden vooral uit de eigen verdediging naar voren of over de zijlijn getrapt en van een verzorgde opbouw, toch een handelsmerk van onze ploeg, was voor de rest van de wedstrijd geen enkele sprake meer. Er moest na het doelpunt van Alex nog 35 minuten gespeeld worden en het was door de manier van voetballen van Orion wachten op de gelijkmaker van Heino. En die viel ook, in de 90e minuut. Uit een afgeslagen voorzet werd de bal van 25 meter ingeschoten door een Heino-verdediger. Niet mooi, wel verdiend. In de laatste minuten kregen zowel Orion als Heino nog een grote kans.  Eerst schoot Roel van Lavieren een voorgebrachte bal net over de deklat. Dat was erg jammer voor hem, want Roel stond voor het eerst weer in het eerste na een afschuwelijk jaar (of meer) van revalidatie na een zware kruisband-blessure. Het was hem gegund geweest vandaag om te scoren. Uit de tegenaanval kwam een aanvaller van Heino oog in oog met Orion-keeper Michiel Kok, die vandaag een uitstekende wedstrijd keepte en ook deze allerlaatste aanval onschadelijk maakte.

Aanstaande zondag ontvangen wij BVC’12, de nieuwe koploper in de eerste klasse Oost. Komt allen Orion steunen om het gevecht om de koppositie te winnen.

Rest mij nog scheidsrechter Karacaoglan en zijn assistenten te complimenteren met de uitstekende leiding die zij gaven bij de wedstrijd van vandaag

Orion speelde met de volgende spelers:

Michiel Kok (k), Marco Loen (av), Jeroen van de Wetering, Tim van der Hurk,  Rene Willemse, Vince Alberts (’75 Naud Bernards), Jevrin Nunez, Alex Kwieman (’82 Roel van Lavieren), Noek Beers, Marvin Thomasia, Noud Jilesen.

Naast de in het verslag genoemde invallers, zaten ook op de bank:
Reservekeeper Stan Bruijsten, Giacomo Mazzoleni, Sam Huismans.