Orion pakt een verdiend punt in Halsteren

Door Lars van den Broek 16 oktober 2023

Na de eerdere ontmoetingen in en tegen Halsteren in 3 seizoenen 4e Divisie, was het gisteren eindelijk raak. Orion haalde knap een resultaat in Brabant. Na een spannende pot voetbal, werd het uiteindelijk 2-2. Orion speelde met de volgende elf namen: Bo Routs; Jeroen v/d Wetering, Tijn Jellema, Sjoerd Freriks, Mitchell Nguyen; Jevrin Nuñez, Marco Loen, Vince Alberts; Sam Huismans, Roan Dollmann & Ali Ba. Op de bank zaten Daan Stjepanovic (K, O19), Marvin Thomasia, Alex Kwieman, Max Cornelisse, Henry Paago, Danny Disveld & Dyami van Raalen. 

Op het verbeterde grasveld werd om 14u30 afgetrapt. Orion koos voor een behouden start, om de kat even uit de boom te kijken. Dit leek goed te werken, gezien het geringe aantal kansen dat Halsteren wist te creëren. Orion wist zelf ook niet tot grote kansen te komen in de openingsfase, maar er lagen zeker mogelijkheden op het middenveld om onder de druk uit te komen. Deze werden in de eerste helft te weinig benut. De kwaliteit van Halsteren kwam toch nog naar voren in de eerste helft. Op de rand van het zestienmetergebied wist een aanvaller met een knap hakballetje zijn collega diep te sturen. Oog in oog met Bo bleef de spits rustig en maakte hij de 1-0, vlakt voor rust. 

In de laatste minuten van de eerste helft werd duidelijk dat Orion met een ander plan het veld op zou moeten komen, om de wedstrijd te kunnen keren. De Nijmegenaren schroomden niet dit na te laten en kwamen sterk uit de kleedkamer. Met wat meer druk naar voren, kwam het centrum van Halsteren er moeilijker onderuit gevoetbald. Na een scrimmage voor de goal na een goede corner, wist Vince met een bekeken lob over de drukte heen, de doelman van Halsteren te verrassen. Orion kreeg zodoende een snelle beloning in de vorm van de gelijkmaker; 1-1 (foto, Ruurd Jellema). Orion toonde lef en bleef hoog op het veld druk geven. De energie die het kostte, was terug te zien in de gezichten van de oranje-witten, maar ze gaven niet op. Ali sleepte zijn tong mee over de grond en wist er weer eens een actie langs de zijlijn uit te persen. Een verre voorzet van hem, ging over de defensie van Halsteren heen richting de tweede paal. Marco liep goed mee in de baan van de voorzet, waarna hij met een knappe volley met rechts aantoonde meer gevoel in zijn 'verkeerde been' te hebben dan uw plaatselijke journalist ooit in beide benen zal hebben. Een verdiende 1-2 kwam op het scorebord te staan!

Orion ging wisselen, om met verse krachten de voorsprong proberen vast te houden. Marvin verving Mitchell, Alex kwam Roan aflossen en Henry probeerde de snelheid van Ali te evenaren. Ook Max viel nog in voor de moegestreden Sam. De wissels kwamen weinig in stelling om aanvallende impulsen toe te kunnen voegen, aangezien Halsteren volle bak op zoek ging naar de gelijkmaker. Orion hield knap stand, veel luchtduels werden gewonnen door ons centrum Tijn en Sjoerd, maar ook schakelde Orion als team steeds goed om. De individuele kwaliteiten van de Halsteren aanvallers kwamen wel meer tot uiting, naarmate Orion vermoeider raakte. Helaas voor Orion was een 'rommelgoal' de uiteindelijke gelijkmaker. Een voorzet werd naar de zijkant verwerkt, waarna de bal wederom werd ingebracht. De bal viel bij de tweede paal en werd langs Bo op doel gekopt. Sjoerd kopte de bal knap van de lijn, maar kon de bal niet verder weg krijgen dan voor de eigen penalty stip. Een Halsteren speler won hier zijn kopduel, waar Sjoerd en Bo beiden net niet meer bij konden; 2-2.

Daarna was het billenknijpen, zonder nog echt grote kansen weg te geven. Een vermeende overtreding van Vince leverde de Brabanders nog een vrije trap op, op de rand van de zestien. Echter was de muur goed opgesteld en ging Orion dus met een punt naar huis. Een prima resultaat! Aangezien Orion 29 oktober pas weer speelt voor de competitie (Wittenhorst thuis), zijn ze tegen die tijd al 3 weken ongeslagen. Daar kan zeker op worden voortgeborduurd. Maar eerst zondag 22 oktober de bekerwedstrijd. In Apeldoorn zal dan WSV de tegenstander zijn.