Orion overtuigend langs Hoogland

Door Lars van den Broek 17 oktober 2022

Orion heeft haar ongeslagen status in thuiswedstrijden weten te behouden. Naast de drie punten die het opleverde, was er ook tevredenheid over de manier waarop. Met goed voetbal en veel doelpunten werd Hoogland terug naar huis gestuurd. Orion begon in de volgende opstelling: Natan van Valkenhoef; Jeroen van de Wetering, Tijn Jellema, Marco Loen, Sjoerd Freriks; Jevrin Nuñez, Frenk Wouterse, Vince Alberts; Sam Huismans, Sid Hermens & Noud Jilesen.

Het begin was voor de oranje-witten wat verrassend, door de positionering van de spelers van Hoogland. De diepe loopacties werden niet direct duidelijk opgevangen, waardoor het was onrustig begon. Echter ging Orion gedurfd in de zone blijven spelen, waardoor de spelers van Hoogland 1 op 1 werden opgepakt. Dit zorgde direct voor controle op het middenveld. De middenmoter van de 4e divisie kwam er niet meer aan te pas, maar Orion wist de overmacht niet uit de drukken in doelpunten. De kansen hiervoor waren er wel. Onze spits Sid Hermens (O23) speelde hier een verdienstelijke rol in. Met Noud en Sid was er voldoende power om de bal voorin vast te houden, waarbij er genoeg creativiteit om heen rond liep met Vince en Sam. De opbouw van achteruit en de opkomende backs leverde mooie Orion aanvallen op, maar helaas dus nog geen doelpunten voor de rust.

Gelukkig veranderde een kopje thee het spelbeeld niet. Orion bleef de dominante ploeg en wist dit nu ook uit te drukken in (mooie) doelpunten. Na een voorzet van Sam vanaf links, knikte Jeroen (terug van een blessure) de bal mooi binnen achter de doelman van Hoogland. Dit bleek na 60 minuten voetbal een bevrijdende 1-0 te zijn, want Orion bleef daarna gretig op zoek gaan naar meer doelpunten. Deze volgde vrij snel. Een goedlopende aanval kwam vanaf de rechterkant tot stand, waarna Sam zichzelf vrij wist te spelen aan de linkerkant. Marco was hierbij niet te missen voor onze nummer 20, die de bal perfect over de grond het zestienmetergebied inbracht. Marco drukte de bal direct af; 2-0. Marvin Thomasia kwam Frenk Wouterse vervangen op het middenveld. In de 78e minuut viel misschien wel de mooiste goal van deze zondag. Sam en Vince wisten elkaar goed te vinden aan de rechterkant van het veld, waarna Sam onze spits wist weg te steken in de zestien. Sid wist deze steekpass op waarde te schatten en drukte de bal knap af in de verre hoek; 3-0.

Tot slot wist onze nummer 10 zijn naam ook toe te voegen aan de topscorerslijst, met de 4-0 zette hij de eindstand op het scorebord. Een bekeken schot in de korte hoek was de Hooglandse doelman te machtig. Thijs Veldhorst (O19), Danny Disveld (O19), Max Cornelisse en Naud Bernards vielen nog in, waarna er misschien even onduidelijkheid ontstond. Dit leverde Hoogland nog een eretreffer op in de 86e minuut, maar meer dan voor de statistieken was het doelpunt niet. Dinsdag wacht VV Gerdringen, momenteel koploper in de 3e klasse, voor het eerste bekerduel van SV Orion. Er wordt dan om 20u00 afgetrapt.

Daarnaast was er mooi nieuws over de nieuwe hoofdsponsoren voor SV Orion. Daarover leest u hier meer: https://www.sv-orion.nl/nieuws/orion-presenteert-nieuwe-hoofdsponsoren.html

Op naar een mooie samenwerking en nieuwe successen!

Videoverslag: Roeland van Gent