Orion naar finale voor promotie naar 3e divisie!

Door Harrie van Ooijen 13 juni 2022

Gisteren vertrok in de ochtend een dubbeldekker van de busonderneming Toonen van sportpark Mariënbosch om de lange reis naar Den Haag te ondernemen. Na twee uur kwamen we aan op het prachtig gelegen sportpark van HBS in het Haagse duingebied.

Orion moest het stellen zonder spelmaker Vince Alberts die in de thuiswedstrijd fors was geraakt aan een enkel. Net als in Nijmegen waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. De eerste 90 minuten zijn het best te karakteriseren met het beeld van een bokswedstrijd tussen boksers die zwaar tegen elkaar leunen en mekaar geen rake klappen kunnen uitdelen.

Beide ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd en scheppen geen uitgespeelde doelkansen.  Het enige gevaar ontstaat bij corners en vrije trappen, waar Orion er meer van krijgt dan HBS. De eerste echte kans voor HBS  valt te noteren in de 87e minuut en Noud Jilesen slaagt er net niet in een grote kopkans te verzilveren in de 90e minuut.

We gaan verlengen.  Het wordt een verlenging om nooit te vergeten.

In de  91e minuut was het raak. Rechtsback Jeroen van de Wetering  veroverde de bal en stak de as van het veld over. Hij werd niet aangevallen en na een lange rush schoot hij de bal in de hoek van het HBS doel, met zijn linkerbeen. Niet veel later werd Ischa Perquin diep gestuurd. Hij passeerde de keeper met een harde lage schuiver.

We dachten op rozen te zitten maar dat was een misvatting. In de 106e minuut kreeg HBS een penalty wegens een vermeende overtreding van Jevrin Nunez. De penalty werd benut en Jevrin kreeg zijn tweede gele kaart. Orion ging de tweede helft van de verlenging in met 10 man en deze tweede helft zou een gedenkwaardige worden. Eerst viel de gelijkmaker van HBS. De tot spits gepromoveerde laatste man Baggerman kopte een voorzet op maat steenhard binnen.  De penalty’s doemden op. De Orion-spelers vochten met zijn tienen als leeuwen en persten er nog een laatste aanval uit. Uit een voorzet van Sam Huismans kopte Tijn Jellema (wie anders zou je zeggen) de 3-2 in de touwen.

Bijna direct na dit doelpunt fluit de scheids voor het einde en barst er een klein feestje uit onder spelers en supporters. Trainer Jeroen van Haaren voelde zich genoodzaakt de vreugde ietwat te temperen: “jongens, rustig aan, we hebben nog niks”. Maar ook Jeroen ging uit zijn dak en genoot intens van het moment.

Donderdag as. de eerste finalewedstrijd tegen competitiegenoot Udi ’19 , een club die ons omschrijft als “Angstgegner”. Hoe dan ook, we beginnen gewoon op 0-0 en zullen hard moeten werken voor een goed resultaat. Jevrin doet donderdag niet mee door een schorsing. Mogelijk is Vince Alberts voldoende hersteld van zijn enkelblessure.

Wij hopen u allen weer te zien donderdag as op Mariënbosch, om 20.00 uur. Tot dan.

Opstelling Orion:
Marco Loen, Stan Bruijsten, Marvin Thomasia, Jeroen van de Wetering, Jevrin Nunez, Noud Jilesen, Tijn Jellema, Mick Alberts, Sam Huisman, Frenk Wouterse, Ischa Perquin

Op de reservebank:
Tom Gerrits, Michiel Kok, Naud Bernards, Rene Willemse, Gijs Walthaus, Sjoerd Freriks, Hein Wohlken, Vince Stans

Foto's: Ruurd Jellema