Orion laat punten in Venray

Door Lars van den Broek 13 februari 2023

Orion zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, ook in Venray wisten de oranje-witten niet te winnen en stond er na 25 minuten voetbal al een 3-0 voorsprong voor de Limburgers op het scorebord. De snelle achterstand van een week eerder tegen Juliana was te verklaren, Orion had in meerdere opzichten een off-day. In Venray begon Orion echter voortvarend aan de wedstrijd met verzorgd aanvalsspel. De volgende namen stonden aan de aftrap: Natan van Valkenhoef; Mick Alberts, Tijn Jellema, Marco Loen, Sjoerd Freriks; Jevrin Nuñez, Frenk Wouterse, Vince Alberts; Sam Huismans, Noud Jilesen & Ischa Perquin. Helaas werd zondagochtend duidelijk dat Jeroen van de Wetering helaas ook enige tijd afwezig zal zijn, onze rechtsback heeft een hersenschudding opgelopen en zal voorlopig rust moeten nemen (beterschap). Op de bank zaten Hein Wölhken (K, O23), René Willemse, Alex Kwieman & debutant Matias Barreto (O17).

Binnen 5 minuten was Orion duidelijk de bovenliggende partij. Met de bewegelijkheid van Vince Alberts en de aanspeelbaarheid van onze spits Noud wist Orion veel aan de bal te komen op de helft van Venray. Toch waren het de Limburgers die na een kleine 10 minuten op 1-0 kwamen. Een diepe bal leek onschadelig gemaakt te worden, maar door een miscommunicatie rolde de bal plots langs Natan het doel in; een onverwachte 1-0. Het bleek echter wel een mentale tik voor de Nijmegenaren, waar moeilijk tegen te voetballen is. Een kleine 8 minuten later was het wederom een lange bal die voor gevaar zorgde. De bal leek onhaalbaar voor de spits van Venray, maar de bal ging zo ver de hoek in, dat onze doelman niet meer kwam en de spits voor het avontuur koos. Na een passeerbeweging werd betrad hij het zestienmetergebied en wist hij Natan te verschalken in de korte hoek: 2-0. Helaas viel vlot daarna ook de 3-0. Een vrije trap van een meter of 20 werd door spits Niek Verstegen van Venray laag in de verre hoek achter Natan geschoten: 3-0.

Na 32 minuten kwam het spel stil te liggen vanwege een ziek geworden grensrechter. Orion pompte elkaar nog eens op en ging (met een nieuwe grensrechter in het spel) op zoek naar de 3-1 voor rust. Een sterk kwartier leverde goede kansen op met Noud (schot uit de draai) en Tijn (kopbal uit corner), maar de aanhoudende druk werd niet omgezet in een doelpunt. 3-0 was de ruststand.

Orion ging op zoek naar een stunt en bracht ook Sid Hermens in voor Frenk Wouterse, op zoek naar goals. Kleine kansen waren er nog wel, maar Venray hield stand. Nadat Tijn ook nog voorin werd geposteerd ging Orion op zoek naar de lange bal. Venray wist een van deze voorzetten direct om te zetten in een counter, die koeltjes werd afgemaakt: 4-0. Alex en René kwamen nog voor Mick en Sam. Een lichtpuntje was de jonge debutant Matias Barreto. Zondagmorgen opgetrommeld, meegereden naar Venray en kreeg als beloning zijn debuut. Natuurlijk niet de fijnste wedstrijd, maar een mooi moment voor hem is het zeker. En er zijn nog twee broertjes van hem onderweg, maar dat duurt nog wel even.

Volgende week zondag is (bijna heel) Orion vrij. Misschien komt het voor ons vlaggenschip wel even op een gunstig moment. Rust pakken, koppen bij elkaar en op naar de volgende wedstrijd: Nuenen thuis!