Orion bouwt voort met huidige selectie

Door Michiel Kompier 26 april 2019

Terwijl de huidige competitie zijn spannend slot nadert, wordt achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding op het volgende seizoen, jaargang 2019-2020. De afgelopen periode hebben we met onze selectiespelers gesprekken gevoerd over volgend seizoen. We zijn blij te kunnen meedelen dat de huidige talentvolle groep vrijwel geheel intact blijft. Dat was ook de uitdrukkelijke wens van de technische leiding en daarmee bouwen we voort op het technisch beleidsplan van Orion. Dat plan gaat uit van een herkenbare selectie die voor een groot deel afkomstig is uit onze eigen jeugdopleiding. 

De volgende spelers hebben toegezegd ook volgend jaar voor Orion 1 uit te komen: Stan Bruijsten, Michiel Kok, Vince van Gelder, Marco Loen, Jeroen van de Wetering, Rene Willemse, Marvin Thomasia, Vince Alberts, Naud Bernards, Tim van den Hurk, Jevrin Nunez, Alex Kwieman, Noek Beers, Luuk Langeveld, Mick Alberts, Noud Jilesen, Roel van Lavieren, David McLaughlin. Uit de O19 stroomt verdediger Lewis Menga door.

Twee spelers nemen afscheid: aanvaller Niels Weeink stopt op dit niveau en gaat spelen in een lager Orion-team. Vince Stans zal na een succesvol jaar vertrekken naar de VS waar hij een master-opleiding en voetbal gaat combineren aan de University of West Alabama. Van deze spelers zullen we later op gepaste wijze afscheid nemen. Met een enkele boven niet genoemde speler vindt binnenkort nog een (vervolg)gesprek plaats. Bij de zoektocht naar vervangers voor Niels en Vince orienteren we ons ook extern.

Zoals eerder al bekend gemaakt is er ook continuiteit in de trainersstaf: Jeroen van Haaren (hoofdtrainer), Lodewijk van der Heijden (assistent trainer), en Yannick Doring (keeper-trainer) tekenden eerder al bij.

We hebben er veel vertrouwen in dat Orion met deze spelersgroep en staf de succesvolle lijn van de afgelopen periode kan doorzetten. En hopelijk is dat in de eerste klas, dat zal de komende maand duidelijk worden.