Voor het jaarlijkse weekendje-weg van Orion 1, door de spelers zelf georganiseerd en gefinancierd, was dit keer Praag de bestemming.

Het gezelschap van 24 verzamelde om 4 uur ‘s ochtends bij Orion.

De reis was in elk geval bijzonder voor Taher Taher, die voor het eerst in zijn leven zou vliegen.

In het mooie Praag volgde een rustige eerste dag omdat s avonds het oefenduel tegen TJ Sokol Lipence op het programma stond.

Even leek de Praagse winter spelbreker, maar het kunstgrasveld van FC Tempo bleek sneeuwvrij te zijn gemaakt en uitstekend bespeelbaar.

De Tsjechische tegenstander hield 28 minuten stand maar toen ging het ook snel: bij de rust stond het reeds 0-5.

Uiteraard kreeg iedereen speelminuten en werden spelers met kleine kwetsuren in de pauze gewisseld.

Voor het scoreverloop maakte het niets uit. Na de pauze denderde Orion door en aan het eind stond het scorebord op 0-13.

Na de openingsgoal van Marvin scoorden Noek zeven en Luuk vier keer, waarna Alex de eindstand bepaalde.

Hoewel de tegenstander sterker had mogen zijn werd er goed en gedisciplineerd gespeeld en waren veel doelpunten prima uitgespeeld.

Diepgang over de vleugels met een attente spits om de voorzet af te ronden was het patroon bij menig doelpunt.

Zondagavond keert de delegatie weer terug naar Nederland. De tweede seizoenshelft is begonnen!