Orion 1 in het seizoen 2020-2021

Door Michiel Kompier 11 maart 2020

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de samenstelling van Orion 1 in het komende voetbalseizoen. Hoog tijd voor een update.

Allereerst de technische staf. Hoofdtrainer blijft zoals bekend Jeroen van Haaren. Jeroen gaat zijn vierde seizoen in. Assistent Lodewijk van der Heijden doet een stap terug vanwege drukke werkactiviteiten en een nieuwe opleiding in dat verband. Zijn opvolger hadden we al in huis. Dit is Erik Ipema, momenteel trainer van de O19. Erik heeft dit jaar zijn UEFA B diploma (‘TC2’) gehaald en maakt nu de overstap naar het seniorenvoetbal. Hij kent onze jeugdafdeling op zijn duimpje. Zijn aanstelling past bij de Orion visie om veel aandacht te besteden aan talentvolle spelers uit de eigen jeugdafdeling en aan de samenwerking met O19, O17 en (misschien) O23. Keeper-trainer Yannick Doring heeft zijn contract verlengd en ook daar zijn we heel blij mee want zijn keepers doen het uitstekend.

Dan de spelersgroep. We gaan door op de ingeslagen weg: een talentvolle, ambitieuze, cohesieve, groep spelers, grotendeels afkomstig uit de eigen jeugd, bij elkaar houden en verder ontwikkelen. Daarnaast talentvolle jeugdspelers laten instromen en de groep versterken met enkele gerichte versterkingen ‘van buiten’.

Dat is goed gelukt maar we zijn nog niet klaar.

We hebben de afgelopen tijd gesproken met alle selectie-spelers. We zijn blij dat de volgende spelers toegezegd hebben dat ze blijven:

Marco Loen, Jeroen van de Wetering, Tim van der Hurk, Rene Willemse, Marvin Thomasia, Lewis Menga, Jevrin Nunez, Naud Bernards, Alex Kwieman, Vince Alberts, Mick Alberts, Luuk Langeveld, Noud Jilesen, Michiel Kok, Pim van Limbeek. Na een opleidingsjaar in Orion 2 maakt Gijs Walthaus nu ook de stap naar Orion 1.

Het is zeker dat twee spelers volgend jaar niet meer in Orion 1 uitkomen.  

Noek Beers, onze top-scorer, gaat helaas Orion verlaten. Hij speelt volgend jaar voor Juliana in Malden. Voor Orion is dit een fikse aderlating. We feliciteren Noek van harte met deze overstap en wensen hem veel succes in deze nieuwe omgeving. Vince van Gelder, jarenlang een steunpilaar van Orion 1, stopt aan het eind van dit seizoen en gaat in een lager elftal spelen. Vervolggesprekken vinden nog plaats met enkele spelers uit de huidige selectie en O19.

De technische staf is ook blij met de komst van twee nieuwe spelers die we heel graag bij Orion wilden zien spelen. Dit zijn Stijn Kruijs en Frenk Wouterse. Stijn Kruijs (19) zat eerder in de jeugdopleiding van De Graafschap en speelt al een aantal jaren in het eerste elftal van OBW uit Zevenaar. Frenk Wouterse (22) komt over van buurman Germania, eerder speelde hij voor Juliana Malden en Beuningse Boys. Stijn en Frenk passen in het profiel dat wij zoeken: talentvolle en ambitieuze spelers die op meerdere posities goed uit de voeten kunnen.

Dit alles betekent dat de selectie voor volgend jaar grotendeels rond is. Maar nog niet helemaal: we orienteren ons nog op enkele aanvallende versterkingen. Binnenkort hoort u daar meer over.

En nu eerst zondag winnen van Bemmel!