Orion 1 (2021-2022) grotendeels intact

Door Michiel Kompier 28 februari 2021

De Orion 1 (mannen) selectie voor het nieuwe seizoen is grotendeels rond. Nadat in een eerder stadium de contracten met de technische staf (Jeroen van Haaren, Erik Ipema, Yannick Doring) werden verlengd, zijn de afgelopen periode individuele gesprekken gevoerd met alle selectie-spelers. Omdat de technische leiding heel tevreden is over de huidige groep was het uitgangspunt om de selectie grotendeels intact te houden. En dat is gelukt. 

De volgende selectiespelers spelen ook volgend seizoen in het oranje-wit: Rene Willemse, Mitchell Nguyen,  Marco Loen, Frenk Wouterse, Jeroen van de Wetering, Jevrin Nunez, Alex Kwieman, Vince Alberts, Naud Bernards, Marvin Thomasia, Stijn Kruijs, Noud Jilesen, Sam Huisman, Mick Alberts (foto), Ischa Perquin en Gijs Walthaus.

Er zijn vier spelers die elders gaan spelen: Luuk Langeveld, Tim van der Hurk, Jan van Hoof en Lewis Menga. Lewis gaan studeren en voetballen in de VS. Vooral Luuk en Tim hebben een grote bijdrage geleverd aan de opmars van de afgelopen jaren. Orion zal later op gepaste wijze afscheid nemen van de vertrekkers en wenst hun veel succes bij de nieuwe uitdaging.

Nieuw zijn Doeke Hamminga en Jelmer Krooshof. Doeke is een middenvelder, hij stroomt door vanuit Orion O23. Voor die tijd zal hij in de jeugdopleiding bij Orion en Vitesse. Jelmer is een aanvaller die overkomt van Longa'30 en daarvoor speelde bij OBW en in de opleiding van De Graafschap. We zijn momenteel nog in gesprek met twee nieuwe spelers (verdedigers) om ons verder te versterken. Als er meer duidelijkheid is, laten wij dat weten.

Tot slot de keepers: Michiel Kok overweegt een verhuizing naar het westen van het land en Pim van Limbeek orienteert zich buiten Orion. Dat betekent dat we gesprekken (gaan) voeren met kandidaat-keepers om ook volgend seizoen weer over twee uitstekende keepers te beschikken. 

Al met al betekent dit dat we ver zijn met de nieuwe groep. We zijn er ook blij mee, want we zijn ervan overtuigd dat er weer een sterke selectie komt te staan.