Op de koffie bij…Hoogenboom Mode

Door Harrie van Ooijen 9 maart 2020

Hoogenboom Mode is een boegbeeld voor de Nijmeegse detailhandel én voor het Nijmeegs ondernemerschap. Ze zijn ook al jaren sponsor van SV Orion en daar zijn we natuurlijk trots op. We gaan op de koffie bij Marieke Hoogenboom om eens nader kennis te maken.

Hoogenboom MenMarieke Hoogenboom, sinds 2008 samen met haar man Dennis Ederzeel eigenaar van Hoogenboom-mode uit Nijmegen, ontvangt mij op een donderdagmiddag in het prachtige en statige winkelpand aan de Molenstraat en vraagt mij hoe ik mijn koffie drink. “Het is tegenwoordig in veel winkels gebruikelijk dat ze koffie serveren aan klanten. Wij doen dat al sinds de opening van ons eerste bedrijf, dat in 1953 door mijn opa werd opgericht op Mariënburg, waar communiekleding en pakken op maat werden verkocht. Het schenken van koffie is al sinds de eerste start van ons familiebedrijf onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Wij willen een vertrouwde en huiselijke sfeer creëren in onze winkels. Daarnaast laten wij in onze bedrijfsvoering zien dat we betrouwbaar zijn, dat de klant op één staat. Dat er alleen maar vakmensen in onze winkels werken, die de klant met raad en daad bijstaan en dat onze service, ook bijvoorbeeld via het eigen atelier, van het hoogste niveau is.

Aandacht voor prettige ambiance
Door de komst van het internet is ook de kledingmarkt drastisch veranderd. Uiteraard  hebben wij een website, waarop geïnteresseerden ons aanbod kunnen bekijken maar het hart van ons bedrijf is vooral te zien in onze winkels in de Molenstraat (Men) en Ziekerstraat (Women). Wij besteden veel aandacht aan uitstraling en ambiance. Een aantal jaren geleden wonnen we de prijs voor de mooiste winteretalage van Nijmegen. Dat was niet toevallig natuurlijk.

Voetbal of hockey?
Mijn man en ik, maar ook onze kinderen, hebben persoonlijk vooral een relatie met hockey, bij NMHC, de buren van Orion. Onze kinderen fietsen wel regelmatig, met een voetbal onder de arm, naar Mariënbosch om daar met vriendjes te voetballen. Mooi dat dat kan. Mijn vader was wél een voetballer. Hij speelde in de gloriejaren van Quick Nijmegen in het eerste team van Quick. Het was een man met een flink postuur. Zijn bijnaam was “de tank”.

Ga ook eens op de koffie bij Hoogenboom!
Wij danken Hoogenboom Mode voor hun sponsoring en wensen hen heel veel succes en een mooie toekomst. En natuurlijk nodigen we onze leden uit om ook eens een bakkie (en maatpakkie ;-)) bij Hoogenboom te doen.

Hoogenboom Women