Op de koffie bij... Olround

Door Peter-Paul Geurts 10 december 2019
Deze keer zijn we op de koffie bij Orion sponsor Olround. Vast en zeker bij een ieder bekend van het bowlen, maar sinds kort is het mogelijk om hier een andere gave activiteit te doen. Jorn Hagemeijer, sinds 2012 bedrijfsleider bij OlRound, vertelt ons hierover meer onder het genot van een kopje koffie.

Het afgelopen jaar heeft Olround een grootschalige verbouwing ondergaan. Alle bowlingbanen en toebehoren zijn vernieuwd, het restaurant heeft een complete make-over gekregen en er is een nieuwe activiteit geopend: Prison Island!

Prison Island
Sinds oktober 2019 is bij Olround het spel Prison Island geopend. Het heeft iets weg van een escape room, echter bestaat Prison Island uit 32 cellen waarin je allerlei verschillende uitdagingen moet spelen om te ontsnappen. In teams van 3 of 4 personen moet je ervoor zorgen zoveel mogelijk punten te verzamelen door de diverse cellen te spelen. Dit varieert van behendigheid, teamwork tot puzzels die je moet oplossen.

Voorheen lagen er 12 kegelbanen op de plaats waar nu Prison Island is. De wat oudere lezer herinneren zich de kegelbanen wellicht nog. De afgelopen 6 jaar zijn de kegelbanen echter niet meer in gebruik geweest en werd de ruimte gebruikt voor opslag. Olround heeft lang nagedacht over een goede bestemming voor deze ruimte; lasergamen, midgetgolf of een bioscoop behoorden tot de ideeën. De uiteindelijke keuze is gevallen op Prison Island, een concept uit Zweden. Zoals gezegd heeft de naam iets weg van een escape room, maar het doet meer denken aan het TV-programma Fort Boyard.

Door het brede aanbod van verschillende spellen in combinatie met de tijd (je hebt een uur of anderhalf uur de tijd om zoveel mogelijk punten te verzamelen) is het een sportieve en mentale uitdaging. Je kunt tussendoor je eigen stand vergelijken met die van andere teams waar je tegen speelt, of spelen tegen de topscore van de maand, wat ervoor zorgt dat het competitieve in eenieder naar boven komt! Een leuk idee voor een uitje met je voetbalteam wellicht..?

Sponsoring Orion
Sinds het seizoen 2011-2012 is Olround sponsor van Orion. In de ogen van Olround is, en wij spreken dit uiteraard niet tegen, Orion een nette en leuke club. Het zoontje van de eigenaar speelt bij Orion, wat voor een extra verbinding met Orion zorgt.

Tijdens de befaamde Orion Kerstbingo zorgt Olround er altijd voor dat ze enkele leuke prijzen beschikbaar stellen, zo ook dit jaar weer op zaterdag 21 december!

Wil je meer weten over Olround en Prison Island? Kijk dan snel op hun website! Heb je ook interesse om sponsor van Orion te worden? Neem dan contact op met de sponsorcommissie!