Onze club in coronatijd: Orion 11

Door Tijs Tummers 15 januari 2021

Tijn Robben (20, middelste rij, uiterst rechts) doorliep alle selectie-elftallen van Orion. Bij de overgang naar de senioren koos hij voor het vriendenteam Orion 11. Hij studeerde Social Work aan de HAN, waarmee hij vanwege corona stopte.

Tijn, wat waren je opties toen je overging naar de senioren?
Tijn: “Ik kon naar het tweede elftal, maar vond dat te serieus en de reizen naar uitwedstrijden ook te lang. Gijs Wolthaus uit mijn team heeft dat bijvoorbeeld wel gedaan. Hij speelt nu geregeld in het eerste elftal. Met leeftijdsgenoten, die in de jeugd net buiten de selectieteams vielen, hebben wij toen anderhalf jaar geleden besloten om vriendenteam Orion 11 te beginnen.”

Jullie trainen wel nog serieus?
Tijn: “Ja, twee keer per week. Op dinsdag verzorg ik de training en op donderdag Walter Kupers, de vader van een van de jongens.”

Hoe is dat nu tijdens de lockdown?
Tijn: “Tja, dat kan nu niet meer. Toen we alleen nog maar met viertallen mochten trainen zijn we al gestopt. Wij zijn een vriendenteam; om je op te delen in viertallen zagen we niet zitten.”

Wat is jullie grootste frustratie in deze periode?
Tijs: “Dat we elkaar niet meer zoveel zien. Jongens die ik drie keer per week bij Orion trof heb ik nu al maanden niet meer gezien. Natuurlijk doe ik wel eens een biertje bij vrienden. Maar dan merk je dat de anderhalve meter afstand moeilijk is te handhaven. Voor de rest kunnen we niet zo veel doen en dat doen we ook niet. Niemand van ons heeft ook nog zelf corona gehad.”

Je bent gestopt met je studie aan de HAN. Had dat ook met corona te maken?
Tijn: “Ja, toch wel. Het online les volgen, het niet meer naar school kunnen, dat heeft me opgebroken. Ik ben iemand die op school leert, thuis vind ik het lastiger. Om te studeren ging ik daarom ook altijd naar de bieb. Dat kan nu niet meer.”

Dus de dagen zijn lang en saai?
Tijn: “Gelukkig werk ik nog bij de COOP. En volgend schooljaar ga ik weer studeren. Ik hoop dat iedereen er ook weer zin in heeft om straks weer te gaan voetballen. Zelf een wedstrijdje spelen en dan met een biertje op het terras in de zon naar het eerste kijken, daar kijken we allemaal naar uit.”