Ondanks matige eerste helft toch volle winst

Door Jos Roelvink 3 december 2017

De aanvangsminuten waren veelbelovend voor Orion en dit leidde vooral via dreiging van Niels Weeink tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Leones. Een doelpunt bleef echter uit. Na ongeveer 15 minuten werd Leones sterker. Vooral door snelle counters kwamen zij een aantal keren dichtbij de weer sterk keepende Stan Bruijsten.
In de 39e minuut viel uiteindelijk de te verwachten 0-1, na een snelle uitval over de rechterzijde.

In de tweede helft begon Orion opnieuw sterk en nu werd dat niveau de hele tweede helft volgehouden. Leones werd teruggedrongen. Veel corners voor Orion volgden elkaar in hoog tempo op en het wachten was op de gelijkmaker. Deze viel in 50e minuut. Na interceptie van Vince van Gelder scoorde Luuk Akkers op aangeven van Niels Weeink.
Na deze treffer werd Mitchell Nguyen licht geblesseerd vervangen door Bart de Lange. Jevrin Nunez werd linksachter, Vince van Gelder schoof op naar het middenveld en Bart nam zijn vertrouwde positie, centraal achterin, naast Luuk Akkers weer in.
Intussen ging Orion onverdroten door op zoek naar de volle winst.  Dit leidde in de  69e minuut tot weer een door Benjamin Govaart goed aangesneden corner. Deze werd doorgekopt door Niels Weeink en voor de neus van de keeper binnengetikt door Jeroen van de Wetering.

Orion behield veldoverwicht en creëerde mogelijkheden, maar door enkele goede reddingen van de keeper van Leones werden deze kansen niet verzilverd. Ook de grensrechter van Leones trachtte zijn elftal een paar keer te helpen. De scheidsrechter had zijn assistent al een keer op zijn wijze van vlaggen aangesproken en besloot in de 78e minuut dat er van assistent gewisseld moest worden.
In de slotfase wisselde Orion nog beide vleugelspitsen. Zij werden vervangen door Jeroen Bardoel en Alex Kwieman. In de stand kwam geen verandering meer.
Vreugde in het Orion kamp na afloop. Een belangrijke overwinning met hopelijk een goed vervolg in en tegen Varsseveld as zondag.

Mirjam Bruijsten, moeder van Stan en tante van Erik Bruijsten, verzorgt de ontvangst in de bestuurskamer en vandaag deed zij ook de noodzakelijke mededelingen vooraf en tijdens de wedstrijd. Dat ging uitstekend en hopelijk blijft ze beide rollen nog lang vervullen.