Mooie reeks ruw onderbroken

Door John Brits 26 november 2023

Het beloofde vandaag zo mooi te worden. De laatste wedstrijden tegen Nuenen hadden even zovele overwinningen opgeleverd. Het begin was ook veelbelovend. Orion pakte onmiddellijk het initiatief en dat resulteerde in een flink aantal kansen: de eerste mogelijkheid was voor Roan, vijf minuten later scoorde Dyami bijna met een kopbal, Ali miste de bal op een haar na en Vince schoot uit kansrijke positie net naast. Maar in de twintigste minuut was het dan eindelijk, en volkomen terecht, raak. Uit een prachtige vrije trap van Sam scoorde Dyami onberispelijk. Een minuut later wist Vince wederom net niet het doel te vinden; zijn schuiver ging net voorlangs.

Pas in de 26e minuut kwam het eerste waarschuwingssignaal van Nuenen: een vrije trap vanaf de eigen helft zeilde over Bo heen, maar gelukkig voorkwam de lat, dat deze fraaie inzet ons onheil bracht. Wij pakten weer het initiatief en dat resulteerde in een goede kans voor Sam die helaas zijn vizier iets te hoog had staan. Het laatste kwartier van de eerste helft kabbelde het spel op en neer, zonder dat er doelrijpe kansen werden gecreëerd.

In de tweede helft besloot de trainer van Nuenen zijn systeem aan te passen. Hij ging een op een spelen en ondanks deze riskante keuze leverde het al meteen gevaar op voor het doel van Orion. Een van de voorwaartsen van Nuenen schoot keihard op het doel van Bo, maar gelukkig schopte zijn engeltje op de lat de bal even hard terug het veld in. Toch pakten wij de draad weer op en dat leverde weer een aantal kansen op: Ali, die in de tweede helft weer vanaf zijn geliefde linkerkant speelde, stuitte na een fantastische combinatie op de keeper en Vince schoot nogmaals net een de verkeerde kant van de paal.

Nuenen kwam steeds beter in de wedstrijd en het was ook niet echt verwonderlijk dat in de 60e minuut de gelijkmaker viel: van dichtbij werd een goede voorzet doeltreffend afgerond. Door middel van twee wissels (Alex voor Mick en Jefferson voor Ali) probeerde Jeroen nog het tij te keren, Maar het was Nuenen dat in de 84e minuut de strijd met een fraaie kopbal besliste. Met man en macht stormden we naar voren en dat leverde nog een paar mogelijkheden op (o.a. een kopbal van Tijn), maar een Brabantse counter eindigde met een mooi schot in de verre hoek. Onze recente overwinningen hadden telkens de cijfers 3-1 opgeleverd, nu volgde verlies met dezelfde cijfers. Hopelijk kunnen we volgende week in Haaren tegen Nemelaer de draad weer oppakken.

De opstelling: Bo, achterin Jeroen, Tijn, Dyami en Mitchel, midden Jevrin, Roan en Vince, voorin Sam, Mick (Alex) en Alioune (Jefferson)