Meidenvoetbal, meidentoernooi, plus video!

Door Tijs Tummers, voorzitter 13 juni 2018

Het komend seizoen zijn er in heel Nederland nog 33 teams die op een hoger niveau voetballen dan ons Vrouwen 1.

Het is één manier om te laten zien dat het team van trainer Patrick van Tilburg aardige progressie heeft geboekt in de afgelopen jaren.

Drie promoties in vier jaren.

De rest van de club zou volgen, dat was destijds het idee toen we de zaken rond Vrouwen 1 serieus gingen aanpakken.

En zo is ook gebeurd.

Er zitten vandaag de dag drie coördinatoren voor het meidenvoetbal in de jeugdcommissie, Joan Luites (trainersdiploma UEFA-B) is technisch manager van het meiden- en vrouwenvoetbal geworden en we zijn door de KNVB vanwege onze potentie uitgekozen om deel te nemen aan het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal.

Meiden die tot de B in selectieteams met jongens voetballen hebben daarna nu een passend vervolg bij een op niveau spelend Vrouwen 1.

We hebben steeds meer vrouwelijke trainers, niet alleen van meidenteams maar ook van jongensselectieteams.

En het belangrijkste natuurlijk: we hebben inmiddels maar liefst 236 actieve meiden die niet alleen wekelijks ervaren wat een geweldige sport voetbal is voor iedereen, maar ook laten zien hoe snel ze zich door goeie training ontwikkelen en hoe aantrekkelijk meidenvoetbal is om naar te kijken.

Aanstaande zaterdag is er voor deze meiden het Meidentoernooi van SV Orion. Een mooi evenement, kom die dag vooral naar Sportpark Mariënbosch!

En bekijk vooral ook de prachtige video die Roeland van Gent in opdracht van SV Orion maakte. Maar let goed op, want het is de laatste in zijn soort. Vanaf nu is de boodschap namelijk volkomen vanzelfsprekend.

SV Orion: iedereen een ster!