Meer dan verdiend punt bij Silvolde (+video)

Door Tijs Tummers 12 september 2021

Het thuisfront reageerde vanmiddag tevreden op het eerste punt voor ons eerste elftal. Maar wie afgereisd was naar Silvolde had gezien dat Orion een mooie kans op drie punten had laten liggen.

Ten opzichte van vorige week speelden Marco Loen en Frenk Wouterse weer op hun vertrouwde posities. Het ontbreken van de geschorste rechterspits Sam Huismans werd opgevangen door Mick Alberts van links naar rechts te verplaatsen en Marvin Thomasia op links door te schuiven.

Na een aarzelend begin, waarin Silvolde een grote kans liet liggen, trok Orion na een kwartier het spel steeds meer naar zich toe.

Het overwicht leidde niet tot honderd procent kansen, maar Mick was gevaarlijk met een schot dat voorlangs ging, en broer Vince zag een bekeken schot net naast de linkerpaal belanden.

Een handsbal van een Silvolde-verdediger bij een schot op doel van Vince werd door de scheids als onopzettelijk weggewuifd.

De dreiging was er voor rust zeker, de doelpunten nog niet.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Onze doelman Stan Bruysten moest één keer attent optreden, maar verder werd achterin niets weggegeven. Aan de andere kant was er regelmatig gevaar voor het Silvolde-doel.

Het dichtst bij een doelpunt was onze centrale verdediger Tijn Jellema, die een vrije trap met een bekeken knik op de lat kopte. In de rebound werd Mick Alberts van de sokken te worden gelopen, maar de bal ging niet op de stip.

Vince slingerde zichzelf verschillende keren in kansrijke positie, maar miste nog de kracht om de laatste horde te nemen en tot afronding te komen.

Noud schoot uit een moeilijke hoek hard op de keeper, Jevrin zag een voorzet net over de kruising vliegen en ook een vrije trap van Tijn vanaf de rand van het strafschopgebied trof geen doel.

Er werd door iedereen keihard geknokt en in de laatste fase van de wedstrijd vloeiden de krachten langzaam weg, overigens ook bij Silvolde.

Gijs Walthaus kwam in de 76ste minuut voor Mick, en de moegestreden Marvin en Noud maakten nog plaats voor Mitch Nguyen en Luuk van der Werf.

Luuk werd met zijn snelheid nog een paar een keer diepgestuurd, maar de verlossende en uiteindelijk misschien wel verdiende zegetreffer werd niet meer gescoord.

Ook bij de laatste kans van Orion mikte Vince, na een slim passje van Gijs, net te hoog.

Opstelling SV Orion:
Stan Bruijsten; Jeroen van de Wetering, Marco Loen, Tijn Jellema, René Willemse; Jevrin Nunez, Frenk Wouterse; Vince Alberts; Mick Alberts (76. Gijs Walthaus), Noud Jilesen (85. Luuk van der Werf), Marvin Thomasia (85. Mitch Nguyen)

Videoverslag: Silvolde