Maatschappelijk Verantwoord Voetballen

Door Louis van Hal 26 april 2020
Het herenteam van 45+ wordt niet gesponsord maar wij sponsoren zelf. Op ons Orion tenue prijken de logo's van Stichting ALS en Simavi. Deze constructie hebben wij georganiseerd in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Voetballen.  Vorig jaar, eind mei hebben wij een veteranentoernooi georganiseerd en daar werd door de deelnemende teams een bijdrage gestort voor elk doelpunt in elke wedstrijd. Samen met vrijwillige overige bijdrages van teams (de pot) en de leden (uit sympathie) kwamen wij aan een mooi bedrag voor beide stichtingen. We konden naar elke stichting 400 Euro overmaken. 
 
Nu liggen de kansen om te voetballen ver weg, maar de ellende in de wereld gaat keihard door.....We hebben toch gemeend om iets te doen voor die anderen die onze steun zo goed kunnen gebruiken. 
Allereerst hebben we 'de pot' omgekeerd en vervolgens onze teamleden gevraagd te doneren. Zo konden we, zonder te voetballen, toch nog 'scoren' .  
We hebben een mooi bedrag van Euro 465 bij elkaar gesprokkeld en dat gaat, in dit geval naar Simavi. 
 
De bedoeling van dit bericht is om andere teams aan te moedigen om in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Voetballen een goed doel te omarmen. Er zijn er genoeg. Deze week was nog te lezen dat nu al dagelijks honderden miljoenen!!! mensen met honger naar bed gaan en dan de volgende dag niet zeker weten of er eten is en met honger de dag moeten doorkomen om vervolgens wederom met honger te moeten gaan slapen...... Ten gevolge van Corona is de verwachting dat eind dit jaar er nog eens zo'n 100 miljoen mensen bij zullen komen die geen eten hebben, laat staan medische verzorging of water, schoon water.....
Het kan geen kwaad om met je team een mooi doel te zoeken en er voor te scoren! Alle kleine beetjes helpen! Laat mooie initiatieven gerust via de site van Orion weten, zodat we er over kunnen lezen en nog meer teams daarmee gestimuleerd worden.  
 
Wij wensen jullie een mooie zomer toe en zorg dat je gezond blijft! 
 
Team 45+