Jop van der Linden

Door Tijs Tummers, voorzitter 6 februari 2014

Gisteravond zag ik bij Studio Sport aanvoerder Jop van der Linden van Go Ahead Eagles een vrije trap prachtig binnenkrullen tegen RKC.

Het was alweer zijn vierde dit seizoen, knap voor een centrale verdediger.

Onwillekeurig gingen mijn gedachten terug naar Pasen 2008, toen bij Orion het A1-toernooi om de This Works Cup werd gespeeld, de tweede editie alweer.

Kosice uit Tsjechië speelde mee, Brondby uit Denemarken, FC Groningen, Germinal Beerschot Antwerpen, NEC, Vitesse… en natuurlijk Orion A1.

Ik herinner me een mooie wedstrijd van onze A1, waarin we naar adem hapten tegen Vitesse maar uiteindelijk slechts met een kleine nederlaag eervol ten onder gingen.

Toen het team laatst weer bij elkaar was werd er met gloed in de ogen over verteld.

Ik hoorde dat doelman Eloy Room bij Vitesse onder de lat had gestaan, bij FC Groningen speelde toen Darryl Lachman en sommigen wisten zelfs te vertellen dat Virgil van Dijk bij de Groningers had meegedaan.

Dat laatste bleek later niet te kloppen, want Van Dijk volgde zijn opleiding bij Willem II, maar het geeft maar aan dat zo’n toernooi - letterlijk - tot de verbeelding spreekt.

Ja, het was nog voor de crisis, toen het wat makkelijker was om gelden te vinden voor zo’n ambitieus toernooi. Maar het zou toch mooi zijn als dit soort ploegen weer op ons sportpark te bewonderen zouden zijn.

O ja, en terug te komen op Jop van der Linden... Hij nam destijds hoogstpersoonlijk de This Works Cup in ontvangst, als aanvoerder van de uiteindelijke winnaar, Vitesse A1.

Klik hier voor foto's van het toernooi in 2008

Voorzitter Tijs Tummers blogt wekelijks over wat hem opvalt bij Orion