Het Marnix van Heusden toernooi komt er aan!

Door Guus Biessels 17 maart 2019

Vaste prik op Hemelvaartsdag: donderdag 30 mei a.s. is de 25ste editie van het Marnix van Heusden-toernooi.  Deze jubileumeditie bevat alle ingrediënten voor een spectaculair slot van het seizoen. Voetbal, latjeklap – met dit jaar als finale het grote voetbal dartbord – een barbecue én een knaller van een feestavond. Meld je snel aan!

Het toernooi wordt sinds jaar en dag georganiseerd door Zaterdag 3-team van Orion en begon in de jaren ‘90 bij VV Union als het Hemelvaartstoernooi. Maar na het overlijden van één van de spelers van dit vriendenteam is het toernooi in 2001 omgedoopt tot het Marnix van Heusden-toernooi. Ooit klein begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio. In 2017 was er zelfs een record van maar liefst 40 deelnemende teams!

Sport, spel en gezelligheid
De teams spelen met 7 spelers. Er is een poule voor prestatieteams én een poule voor gezelligheidsteams. Uiteraard doen er ook damesteams mee. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig en voor de volwassenen is er het Marnix van Heusdenplein. Daar kan je lekker zitten en een drankje bestellen bij de buitenbar. Rond 17.00 uur gaat de BBQ aan. Zowel deelnemende teams, maar ook toeschouwers kunnen (tegen betaling) aanschuiven.

Feestavond met niemand minder dan…..
Vanaf 20.00 uur start de befaamde feestavond. Kosten noch moeite zijn gespaard om een artiest te strikken. Na illustere artiesten als De Happymaker, Theo de King, Bennie Solo en John de Bever heeft de organisatie dit jaar niemand minder dan RONNIE RUYSDAEL weten vast te leggen. Hij zal ervoor zorgen dat de vermoeide voetjes tóch weer van de vloer komen. De avond wordt verder muzikaal omlijst door The Deejays drive-in Show.

Voor inschrijven en meer info ga naar: www.marnixvanheusdentoernooi.nl